Breaking News

Δεν μεταβιβάζεται και ο μειωμένος ΦΠΑ


Περιορισμούς στη χρήση το χαμηλού συντελεστή για κύρια κατοικία

Δεν μεταβιβάζεται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 5% που δόθηκε σε δικαιούχους κατά την απόκτηση κύριας κατοικίας, ούτε καν και σε ανήλικα παιδιά εάν έχουν επωφεληθεί παρόμοιας έκπτωσης. Ο Έφορος Φορολογίας ξεκαθαρίζει τι ισχύει και τι όχι μετά που η Βουλή ψήφισε νόμο για δικαίωμα δεύτερης χρήσης πριν τα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» Θα πρέπει να πληρωθεί η διαφορά ΦΠΑ για την πρώτη φορά και μετά να ισχύσει ξανά η έκπτωση. Το Τμήμα Φορολογίας εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο και δίδει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που διαφοροποιεί μια από τις βασικές πρόνοιες της προηγούμενης νομοθεσίας είναι ότι παρέχει το δικαίωμα σε όλους όσοι αγοράζουν ή αναγείρουν κατοικίες να πληρώνουν μειωμένο ΦΠΑ για τα πρώτα 200 τετραγωνικά μέτρα ανεξαρτήτως του ολικού δομήσιμου εμβαδού. Καταργείται δηλαδή ο περιορισμός που ίσχυε μέχρι 17 Νοεμβρίου όπου το συνολικό εμβαδόν έπρεπε να μην υπερβαίνει τα 275 τ.μ.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι το εμβαδόν με βάση τον συντελεστή δόμησης που θα αναγράφεται θα είναι εκείνο που εγκρίνεται/αδειοδοτείται και όχι το επιτρεπόμενο με βάση την πολεοδομική ζώνη ή ειδική πολεοδομική πολιτική/ πρόνοια του σχεδίου ανάπτυξης.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »