Breaking News

Δίωρη στάση εργασίας της ΑΗΚ αύριο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου


Πρώτα εξήγγειλαν απεργία.Μετά προχώρησαν σε αναστολή.Ωστόσο, τώρα άνοιξε ένας νέος κύκλος, καθώς οι συντεχνίες της ΑΗΚ αποφάσισαν τελικά όπως κατέλθουν σε απεργία την ερχόμενη βδομάδα καθώς υπήρξε – όπως υποστηρίζουν- υπαναχώρηση απο τα συμφωνηθέντα.

 

Μετά την παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών ανατράπηκαν τα συμφωνηθέντα μεταξύ Υπουργείου Εργασίας, Συντεχνιών και ΑΗΚ, οπότε οι συντεχνίες θα πραγματοποιήσουν προειδοποιητική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη από τις 7:30- 9:30 το πρωί.

Οι συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού τονίζουν πως είναι κάθετα αντίθετες με την μερισματική πολιτική που προωθεί το κράτος. Θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα αυξήσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και θα οδηγήσει στην αισχροκέρδεια. Παράλληλα, ζητούν την μεταφορά του φυσικού αερίου στην Δεκέλεια, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια ανεφοδιασμού και η ανταγωνιστικότητα του σταθμού.

Όσον αφορά τώρα τα εργασιακά, ζητούν την επαναφορά των μισθών χωρίς αποκοπές, την πλήρωση των κενών θέσεων και την συνέχιση του ταμείου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.Τέλος οι συντεχνίες της ΑΗΚ ζητούν την άμεση εφαρμογή του ταμείου προνοίας για νεοεισερχόμενους υπαλλήλους.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »