Δίνει αυξήσεις η Ελληνική Τράπεζα


Αποφάσισε να δώσει αυξήσεις στους υπαλλήλους η Ελληνική Τράπεζα, την ίδια ώρα που η ΕΤΥΚ έχει προαναγγείλει στάση εργασίας για τις 11 Οκτωβρίου και έχει προειδοποιήσει για ποινικά μέτρα σε μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ελληνικής Τράπεζας, οι μισθολογικές αυξήσεις θα ισχύσουν για το μισθό του Οκτωβρίου, ενώ είναι μεγαλύτερες από αυτές που διεκδικούσε η ΕΤΥΚ μέσω της συλλογικής σύμβασης που δεν έχει ανανεωθεί ακόμα.

Ανέφερε πως η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον Ιούλιο, καθώς εργάζονταν με ειδική ομάδα για τις αξιολογήσεις του προσωπικού και τον τρόπο επιβράβευσή τους εδώ και ενάμιση χρόνο. Ο εκπρόσωπος τόνισε πως η Διοίκηση είχε αποφασίσει να δοθούν οι αυξήσεις, αλλά ανέμενε την ομαλή ενσωμάτωση της Συνεργατικής. Τόνισε δε, πως, η Διοίκηση της Ελληνικής θέλησε να συζητήσει το ζήτημα με την ΕΤΥΚ, ωστόσο αυτό δεν έγινε.

“Αυτό που ήταν το κριτήριό μας, ήταν να δημιουργηθεί ένα δικαιότερο σύστημα αμοιβών και όχι να μειωθεί απλά ο δείκτης των εσόδων επί των εξόδων της Ελληνικής”, κατέληξε.

Τι αλλάζει

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, η Ελληνική θα καθιερώσει κατώτατο μισθό για περίπου 300 υπαλλήλους που προήλθαν από το Συνεργατισμό.

Επίσης, αυξάνεται κατά 2% ο μισθός για όλους και επίσης θα δίνεται επιπρόσθετη αύξηση επί τυ συνόλου των δαπανών του προσωπικού στη βάση της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητάς τους. Η ΕΤΥΚ ζητούσε καθολική αύξηση 3.8% σε όλους.

Από εδώ και πέρα, τα δύο μέρη πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ώστε να υπογράψουν τη νέα συλλογική σύμβαση.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »