«Βράζει» η εστίαση… Στο ακουστικό οι επιχειρήσεις με όλα τα σενάρια ανοικτά


Πηγή: cyprustimes.com

Με όλα τα σενάρια να είναι πλέον ανοιχτά… ανησυχούν οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής – Για την Παρασκευή μετατέθηκαν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις – Πήραν παράταση ώστε να επαναξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα – Επηρέασαν τις εξαγγελίες τα αυξημένα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι – Τι λένε πληροφορίες και πως τοποθετούνται οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

H αναβολή ανακοινώσεων για τις νέες χαλαρώσεις που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη το πρωί μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, έβαλε σε σκέψεις και προκάλεσε ανησυχία σε ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής.

Εκεί που οι επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης ήταν σε αναμονή απλά για τα «τυπικά» δηλαδή την εξαγγελία ότι ανεβάζουν και πάλι ρολά στις 16 Μαρτίου και τον τρόπο επαναλειτουργίας τους, μετά τις χθεσινές εξελίξεις όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Η άνοδος των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, καθώς και η ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλευομένων είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που «πονοκεφαλιάζουν» τους αρμόδιους.

Πληροφορίες πάντως της Cyprus Times αναφέρουν ότι το καλό σενάριο για την εστίαση είναι αυτό που προβλέπει επαναλειτουργία με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.

Ανοίγουμε αλλά δε κλείνουμε ξανά…  Ζητούν αποζημιώσεις οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Προβληματισμός επικρατεί ανάμεσα στους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής για το πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους.

«Από την στιγμή που θα ανοίξουμε όποτε και αν γίνει αυτό, δεν θα πρέπει να κλείσουμε ξανά, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τον κλάδο μας», τονίζει μιλώντας στη Cyprus Times o Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης.

«Ο προβληματισμός μας είναι δεδομένος και οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών είναι απόλυτα κατανοητές. Ακούγονται πολλά σενάρια… Εάν η απόφαση θα είναι να υπάρξει  παράταση στο άνοιγμά μας, θα πρέπει να συνοδεύεται με οικονομική στήριξη και να μην κλείσουμε ξανά στην συνέχεια», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, εάν η απόφαση για παράδειγμα είναι να ανοίξουν οι χώροι εστίασης που έχουν εξωτερικούς χώρους μόνο, τότε σίγουρα θα πρέπει να αποζημιωθούν και οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές, εξήγησε.

Τέλος. όπως διευκρίνισε ο κ.Λεβέντης αυτή την στιγμή τα κρούσματα είναι στα ύψη χωρίς να λειτουργεί η εστίαση, έτσι οι αρμόδιοι δεν μπορούν να φορτώσουν στον κλάδο οποιαδήποτε κακή επιδημιολογική εικόνα.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »