Βιάζεται ο επενδυτής του Mall Λάρνακας


Αποδέχθηκε τους όρους που του έθεσε ο δήμος Λάρνακας ως πολεοδομική αρχή για το έργο του Metropolis Mall, ο νοτιοαφρικανός επενδυτής και τώρα βιάζεται να ξεμπερδέψει από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η πολεοδομική αρχή ενέκρινε ήδη την πολεοδομική άδεια και τώρα αναμένει κάποια συμπληρωματικά έγγραφα από τη νοτιοαφρικανική εταιρεία Acsion Ltd, για να προχωρήσει και στην έκδοση της οικοδομικής άδειας οπότε θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το έργο αρχές του νέου έτους με στόχο εντός 18 μηνών από την έναρξη των κατασκευαστικών έργων να είναι έτοιμο το project, όπως δήλωσε στη StockWatch ο δημοτικός μηχανικός Λάρνακας Ανδρέας Καρακατσάνης.

Όπως εξήγησε, όταν «πέσουν και οι τελευταίες υπογραφές ο επιχειρηματίας θα καταβάλει €2 εκ. προς το δήμο, στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα οποία σκοπεύει να διαθέσει σε έργα αναζωογόνησης και αναθέρμανσης του εμπορικού κέντρου της πόλης το οποίο εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί από τη λειτουργία του Mall».

Σημειώνεται ότι ο δήμος Λάρνακας έχει ήδη εισπράξει άλλες €100 χιλ. με την κατάθεση της αίτησης.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα €60 εκ.

Το Metropolis Mall, που θα ανεγερθεί από τη νοτιοαφρικανική εταιρεία Acsion Ltd, έχει χωροθετηθεί σε γη της Μητρόπολης Κιτίου έκτασης 33.000 τ.μ. και βρίσκεται πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας και απέναντι από το χώρο στάθμευσης του νέου ΓΣΖ.

Θα περιλαμβάνει πέραν των 100 καταστημάτων, μία υπεραγορά, κινηματογράφο, παιδότοπους, εστιατόρια, καφετέριες, εξειδικευμένα καταστήματα και εξωτερικούς χώρους.  Θα περιλαμβάνει επίσης 1,415 χώρους στάθμευσης.

Η επένδυση αναμένεται να καταστεί πόλος έλξης τόσο για τους Λαρνακείς όσο και για την ευρύτερη επαρχία αλλά και για τους κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου.

Θα συμβάλει επίσης γενικότερα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής καθώς μεταξύ των άλλων ωφελημάτων που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Mall, θα δημιουργηθούν 750 και πλέον θέσεις εργασίας κατά το στάδιο των κατασκευαστικών έργων και 1,400 μόνιμες θέσεις κατά τη λειτουργία του project.

Η πορεία της γραφειοκρατικής διαδικασίας

Η εταιρεία Acsion Ltd, στις αρχές του 2017 είχε υποβάλει μελέτη εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ανέγερση του Metropolis Mall, στην περιβαλλοντική αρχή η οποία έδωσε τη συγκατάθεση της υπό όρους, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Το ίδιο διάστημα, το δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας είχε ανάψει το πράσινο στο έργο υπό προϋποθέσεις, αποστέλλοντας τις παρατηρήσεις του στο συμβούλιο μελέτης παρεκκλίσεων.

Ο δήμος ζήτησε αντισταθμιστικά μέτρα, όπως ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο προς αντιμετώπιση της αναμενόμενης αύξησης της κίνησης οχημάτων, διαχείριση της οχλαγωγίας και χώρους πρασίνου.

Το συμβούλιο μελέτης παρεκκλίσεων, είχε ορίσει δημόσια ακρόαση στις 25 Ιανουαρίου του 2018, με τους καταστηματάρχες Λάρνακας και Αμμοχώστου να κατέρχονται σε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας εκφράζοντας την αντίθεση τους στη ανέγερση του Mall Metropolis διότι θα επηρεαστεί αρνητικά η εμπορική δραστηριότητα στα καταστήματα τους, όπως υποστηρίζουν.

Η έκθεση του συμβουλίου μελέτης παρεκκλίσεων κατατέθηκε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου από τον υπουργό εσωτερικών, το οποίο ενέκρινε την αίτηση της εταιρείας τον Ιούλιο του 2018.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »