Breaking News

Αυξάνεται το online banking λόγω κορωνοϊού


Αυξάνονται οι εξ αποστάσεως ηλεκτρονικές συναλλαγές στις τράπεζες λόγω κορωνοϊού, καθώς όλο και πιο πολλοί πελάτες προτιμούν να μην έχουν φυσική παρουσία στα καταστήματα. Ήδη υπήρξαν ανακοινώσεις από τράπεζες που σταμάτησαν να δέχονται πληρωμές για εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφελείας.

 

Οι τράπεζες παρατηρούν ήδη σημαντικά μειωμένη προσέλευση στα καταστήματα, μετά την εφαρμογή του μέτρου εισόδου συγκεκριμένου αριθμού πελατών που μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα, αναλόγως του εμβαδού του καταστήματος. Οι υπόλοιποι πελάτες αναμένουν εκτός καταστήματος και εισέρχονται σταδιακά.
H πολιτική των τραπεζών να οδηγήσουν τους πελάτες στην ψηφιακή τεχνολογία προχωράει με πιο έντονο βηματισμό λόγω του φόβου της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο «Φ» στην Τράπεζα Κύπρου έχει παρατηρηθεί αύξηση 5% στον αριθμό συναλλαγών με internet banking, το τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι. Επίσης παρατηρήθηκε αύξηση 6% στους ενεργούς χρήστες του 1bank της Τράπεζας Κύπρου και αναμένεται σταδιακή άνοδος το επόμενο διάστημα. Αυξήθηκαν και οι χρήστες που χρησιμοποιούν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ παρά από το ταμείο τραπεζικού καταστήματος. Η αύξηση των χρηστών ήταν 11% το πρώτο τρίμηνο.

Στις συνολικές συναλλαγές στα digital κανάλια εξυπηρέτησης παρατηρήθηκε αύξηση 12% σε ετήσια βάση, τέλος του τριμήνου. Η αύξηση στα ποσά των συναλλαγών ήταν 60% σε ετήσια βάση.

Αυξήθηκαν επίσης οι συναλλαγές μέσω τηλεφώνου 20% σε ετήσια βάση και 20% στους χρήστες το πρώτο τρίμηνο. Θεαματική αύξηση 120% είχαν οι συναλλαγές μέσω της υπηρεσίας πληρωμών QuickPay της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με πέρυσι. Επίσης η Τράπεζα Κύπρου, μέσα στις γενικότερες αποφάσεις της για προστασία και ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού της από τον COVID – 19, και με κύριο μήνυμά της Stay Safe… Go Digital, προσφέρει δωρεάν συνδρομή τον πρώτο χρόνο για την έκδοση νέων χρεωστικών καρτών και μηδενικές χρεώσεις στους κατόχους της Κάρτας Νέων 18-25 μέχρι 31 Μαΐου 2020. Όσοι πελάτες υποβάλουν αίτηση για την έκδοση νέων χρεωστικών καρτών (Visa Classic Debit & Mastercard Classic Debit) κατά την περίοδο Απριλίου – Μαΐου 2020 θα τους παρέχεται δωρεάν συνδρομή για ένα χρόνο.

Όσον αφορά την Ελληνική Τράπεζα, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αυξημένη κίνηση στα ψηφιακά κανάλια τις Τράπεζας (πέραν του 25%) ενώ υπάρχει και αυξημένη χρήση των ATM σε σχέση με την επίσκεψη στα καταστήματα. Η Ελληνική Τράπεζα υπενθυμίζει ότι είναι η πρώτη τράπεζα που παρέχει πλέον τη δυνατότητα εγγραφής στα ψηφιακά κανάλια της χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψη στα καταστήματά της, και χωρίς καμία άλλη φυσική επαφή, μέσω του συνδέσμου www.hellenicbank.com/connect. Οι ενδιαφερόμενοι, υποβάλλοντας μία απλή ηλεκτρονική αίτηση, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται τους προσωπικούς τους λογαριασμούς και τις κάρτες τους χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε κάποιο κατάστημα. Επίσης για να περιοριστεί η επίσκεψη στα καταστήματα η Ελληνική Τράπεζα εκδίδει δωρεάν χρεωστικές κάρτες σε όλους τους πελάτες που δεν έχουν ακόμα.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »