Breaking News

Απαντά ο Ρώσσος επενδυτής στα διάφορα δημοσιεύματα και εκθέτει τις Δημοτικές αρχές


Κατακεραυνώνει τις Δημοτικές Αρχές Λάρνακας και τις κατηγορεί για παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος ο Ρώσος μεγιστάνας Νικολάι Ποταπένκο, ο οποίος προγραμματίζει την ανέγερση πολυτελέστατου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Σε γραπτή του ανακοίνωση την οποία απέστειλε στην εφημερίδα μας, με αφορμή και το χθεσινό δημοσίευμα του «Π» για τις ανησυχίες που εκφράζει ο Γενικός Ελεγκτής ως προς τις πρόνοιες της υπογραφείσας συμφωνίας μεταξύ του επενδυτή και του Δήμου Λάρνακας για την πώληση του δημοτικού τεμαχίου στην πλατεία Κίμωνος, ο κ.Ποταπένκο, εκ μέρους της εταιρείας «Lanomex Co Ltd», σημειώνει ότι παρόλο που το όλο έργο που προγραμματίζεται στην «καρδιά» των Φοινικούδων θα είναι προς όφελος της Λάρνακας, εντούτοις ο ίδιος δεν είχε καμία επαφή με τους αρμοδίους, ούτε υπήρξε ενδιαφέρον από μέλη του υφιστάμενου δημοτικού συμβουλίου.

Όπως τονίζει, κανείς από το δημοτικό συμβούλιο δεν επικοινώνησε με ανθρώπους της εταιρείας του για να δει την πρόοδο του έργου ή να προσφέρει βοήθεια ώστε να επισπευτεί. Αντίθετα, ο Ρώσος επενδυτής υποστηρίζει ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι διαδίδουν στη Λάρνακα ότι το έργο δεν θα εξασφαλίσει άδειες οικοδομής για ακόμα τουλάχιστον πέντε χρόνια και παράλληλα δημοσιεύουν άρθρα για… «έργο μαϊμού» καθώς και άλλα υποτιμητικά σχόλια.

Μόνο στην Κύπρο…

Επιπρόσθετα, ο Νικολάι Ποταπένκο παρατηρεί με λύπη του ότι είναι αδύνατο να ζητήσει από τους ενοικιαστές των υποστατικών όπου θα ανεγερθεί το ξενοδοχείο να μετακομίσουν από τα υφιστάμενα καταστήματα. Κι αυτό, όπως υποστηρίζει, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές συμφωνίες ενοικίασης έχουν λήξει εδώ και περισσότερο από 12 χρόνια…

«Πιστεύουμε ότι η Κύπρος είναι ίσως η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν καταφύγιο στο νομικό σύστημα και κανένα δικαίωμα να ζητήσουν από εμπορικούς κατόχους χωρίς συμβόλαιο ενοικίασης να εκκενώσουν την ιδιοκτησία, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκαιρη αναδιαμόρφωσή της παρά μόνο μέσα από χρονοβόρες διαδικασίες», επισημαίνει ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει ήδη αγοράσει για σκοπούς ανέγερσης του πεντάστερου ξενοδοχείου το τεμάχιο όπου σήμερα λειτουργούν το καφεστιατόριο «Χόπος» και άλλα εμπορικά καταστήματα.

 

Αδύνατη η συνεργασία

Στην ανακοίνωσή του ο κ.Ποταπένκο σημειώνει, ακόμα, ότι κατέστη αδύνατο να συνεργαστεί μέχρι σήμερα με τη δημοτική αρχή, γι’ αυτό και δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις απαιτούμενες εγγυήσεις. Κατά συνέπεια αυτό, κατά την άποψή του, δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία ως προς τη βιωσιμότητα του έργου υπό την υφιστάμενη διοίκηση στο Δήμο Λάρνακας. Όσον αφορά την αγορά του δημοτικού τεμαχίου, ο Ρώσος επιχειρηματίας εξηγεί ότι ήδη έχει καταβάλει στο δημαρχείο την πρώτη δόση, ύψους ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.

Πρόσφατα, όμως, πρότεινε να του δοθεί παράταση χρόνου για καταβολή της δεύτερης δόσης για περίοδο τριών μηνών, μέχρι να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και να παρθούν οριστικές αποφάσεις πώς θα προχωρήσει το όλο έργο. Και τούτο, διότι λόγω των πιο πάνω προβλημάτων η άδεια δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα, η έκδοση της οποίας αποτελούσε όρο για την πληρωμή της δεύτερης δόσης με απαίτηση του Δήμου Λάρνακας. «Όχι μόνο δεν ήταν κανένας πρόθυμος κι έτοιμος να μας συναντήσει και να εμπλακεί σε μια λογική συζήτηση μαζί μας για το έργο, αλλά η αντίδραση του δημαρχείου ήταν να θυροκολλήσει στα γραφεία μας μια ανοικτή επιστολή απαιτώντας δημοσίως την πληρωμή.

Τα πιο πάνω σκιαγραφούν το κλίμα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζει κάποιος, ο οποίος προσπαθεί να ξεκινήσει επιχείρηση, να επενδύσει κεφάλαιο ή να ζήσει στη Λάρνακα», αναφέρει με παράπονο ο Νικολάι Ποταπένκο. Καταλήγοντας, ο Ρώσος επενδυτής τονίζει την ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, είναι επιβεβλημένες εδώ και καιρό, ώστε να επωφεληθεί η Λάρνακα και οι δημότες της.

Πηγή: Eφημερίδα  ”ΠΟΛΙΤΗΣ”



Κύριες Ειδήσεις





Translate »