Breaking News

Αλλάζει η νομοθεσία για τις συμβάσεις του δημοσίου


Τροποποιητικό νομοσχέδιο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση

Αλλαγές στις διαδικασίες που αφορούν τις προσφορές του δημοσίου προκύπτουν από τροποποιητικό νομοσχέδιο που κατατίθεται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση.

Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο καθορίζεται ότι οι διαδικασίες των προσφορών θα εφαρμόζονται για τις περιπτώσεις που η εκτιμώμενη αξία των έργων είναι ίση ή υπερβαίνει τις €500.000.

Επίσης, ρυθμίζεται η διαδικασία εξέτασης και έκδοσης απόφασης από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών για τις περιπτώσεις προσφυγών για τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας.

Ακόμα καθορίζονται τα προσόντα του προέδρου και των μελών της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, ώστε ο πρόεδρος να είναι πρώην δικαστής και τουλάχιστον ένα από τα τέσσερα μέλη της να είναι πρόσωπο που άσκησε το δικηγορικό επάγγελμα για τουλάχιστον έξι χρόνια.

Ύστερα από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών που εξέτασε το νομοθέτημα αποφάσισε να συμπεριλάβει πρόνοια με βάση την οποία η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών θα μπορεί να αποφασίζει κατά την κρίση της και μετά από σχετικό αίτημα του προσφεύγοντος, λήψη προσωρινών μέτρων συνυπολογίζοντας τη ζημιά που αυτά ενδέχεται να προκαλούν, το δημόσιο συμφέρον ενώ θα αξιολογεί και κατά πόσο τα οφέλη που θα προκύψουν από την απόφασή της είναι περισσότερα από ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες.

Υπέρ των προτεινόμενων τροπολογιών της νομοθεσίας τάχθηκαν οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ενώ οι βουλευτές του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

 

Home



Κύριες Ειδήσεις





Translate »