Αγοραπωλησία ακινήτων – Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;


Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προσφέρεται για επένδυση σε ακίνητο, ειδικά σε μόνιμη κατοικία, θεωρεί η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε έρευνα της Ελληνικής Τράπεζας, εκτιμώντας ότι οι τιμές στα ακίνητα έχουν αρχίσει να κινούνται ανοδικά.Συγκεκριμένα, σχεδόν έξι στους δέκα -σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο επιχειρηματικό blog της Ελληνικής- θεωρούν σχετικά καλή περίοδο τους επόμενους δώδεκα μήνες για αγορά σπιτιού/διαμερίσματος, περίπου οι μισοί για αγορά οικοπέδου/χωραφιού και ένας στους τρεις για αγορά εξοχικής κατοικίας.

Στον αντίποδα, πέραν του 70% θεωρούν τους επόμενους δώδεκα μήνες κακή περίοδο για πώληση ακινήτων.

Πέραν των μισών ερωτηθέντων, και συγκεκριμένα το 54%, αναμένουν ότι οι τιμές των ακινήτων θα ανέβουν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Στην ερώτηση σε ποια είδη ακινήτων θα επένδυαν τα χρήματά τους εάν είχαν την οικονομική δυνατότητα, ποσοστό 38% απαντά σε σπίτι μόνιμης κατοικίας, το 32% σε οικόπεδο/χωράφι, το 20% σε διαμέρισμα και ακολουθούν το ακίνητο στο εξωτερικό, το εξοχικό, το κατάστημα και το γραφείο.

Το 29% του δείγματος είχε κάποιο ενδιαφέρον για ακίνητα τους τελευταίους δώδεκα μήνες, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ενοικίαση διαμερίσματος και αγορά σπιτιού.

Το διαδίκτυο αναδεικνύεται σαν το σημαντικότερο εργαλείο αναζήτησης ακινήτου προς αγορά, με ποσοστό 45%, ενώ σημαντικοί παραμένουν και οι επαγγελματίες του χώρου με ποσοστό 42%. Την ίδια ώρα, το 48% δηλώνει ότι θα προωθούσε μέσω διαδικτύου την πώληση ενός ακινήτου, ενώ το 46%  μέσω κτηματομεσίτη.

Η έρευνα, η οποία ετοιμάστηκε από την Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με εξειδικευμένο οίκο ερευνών, διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων τον Μάρτιο του 2017. Το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 600 άτομα ηλικίας 18-70 χρόνων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


Κύριες Ειδήσεις





Translate »