Breaking News

Έτοιμη για είσοδο στην κινητή τηλεφωνία η Cablenet


Τρία διευθυντικά στελέχη της Cablenet, η Έλενα Μενελάου marketing manager, ο Αντώνης Κυπριανού TV content manager και ο Άλκης Καϊμάκης sales manager, μιλούν στο Capital Today για την είσοδο της εταιρείας στην κινητή τηλεφωνία, για τις αλλαγές που τροχοδρομούνται στο τηλεοπτικό περιεχόμενο της εταιρείας και τα επόμενα σχέδια για τους επιχειρηματικούς της πελάτες.

 

 

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΛΑΟΥ MARKETING MANAGER
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Πότε είναι προγραμματισμένη η είσοδος της Cablenet στην κινητή τηλεφωνία;

Το επόμενό μας βήμα θα γίνει τον Μάιο μπαίνοντας στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, ολοκληρώνοντας έτσι το πακέτο των λύσεων που παρέχουμε. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία, στη βάση της φιλοσοφίας που εκφράζει την εταιρεία μας από το 2006, για οργανική και σταθερή ανάπτυξη προσφέροντας τη μεγαλύτερη δυνατή αξία στους πελάτες μας και παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Εδώ και καιρό όλες οι τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνταν να ολοκληρωθούν για να μπούμε στην κινητή τηλεφωνία, ήταν σε μεγάλο βαθμό έτοιμες, καθώς και τα συστήματά μας. Εκκρεμούσαν κάποιες λεπτομέρειες που έπρεπε να ολοκληρωθούν. Τώρα πια είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Θα δραστηριοποιηθούμε αρχικά ως ιδεατός πάροχος – virtual operator – και θα χρησιμοποιούμε το δίκτυο της CYTA, το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο και θα μας δώσει παγκύπρια κάλυψη. Το να προστεθεί η κινητή τηλεφωνία στην γκάμα των υπηρεσιών μας είναι ίσως, η μεγαλύτερη εξέλιξη στην οποία θα προχωρήσουμε στην επόμενη πενταετία.

 

ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ
Δεν σας ανησυχεί το γεγονός ότι η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο βρίσκεται στο 130% του πληθυσμού της χώρας;

Εμείς ως εταιρεία είμαστε πάντοτε προσηλωμένοι στον στόχο μας και τη φιλοσοφία μας, που είναι η δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας. Κι αυτό θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας μας. Στις σταθερές υπηρεσίες δημιουργήσαμε το δικό μας δίκτυο και προσφέρουμε υπηρεσίες με τις οποίες μπορούμε να υποστηρίζουμε άριστα τους πελάτες μας. Αυτή η στρατηγική δεν θα αλλάξει άμεσα, ούτε μακροπρόθεσμα.
Στην περίπτωση της κινητής τηλεφωνίας, θα προσφέρουμε πακέτα και υπηρεσίες που θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αξία που λαμβάνουν από εμάς οι πελάτες μας. Έτσι, ανεξάρτητα από την υφιστάμενη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας, είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον για τις νέες μας υπηρεσίες, τόσο από τους υφιστάμενους πελάτες μας όσο και από νέους συνδρομητές.

Πόσο θα διαφοροποιηθούν τα πακέτα της εταιρείας μετά την είσοδό σας στην κινητή τηλεφωνία;
Πιστεύουμε ότι σήμερα οι υφιστάμενοι πάροχοι δεν προσφέρουν στην αγορά μία απλή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας σε καλή τιμή. Στόχος μας είναι να εισάγουμε μία τέτοια υπηρεσία, όπου ο πελάτης θα μπορεί βασικά να πληρώνει μόνο για τις κλήσεις, μηνύματα και δεδομένα που καταναλώνει σε συμφέρουσα τέλη,  pay-as-you-use, όπως το αποκαλούμε εμείς. Λόγω του τρελού ανταγωνισμού στον οποίο έχουν εμπλακεί όλοι οι υφιστάμενοι πάροχοι και την κούρσα της προσφοράς συσκευών, γενικά τα πακέτα κινητής που προσφέρουν είναι πολύ ακριβά και συμπεριλαμβάνουν υπηρεσίες που ο μέσος πελάτης δεν χρειάζεται, απλά για να καλύπτεται το κόστος της συσκευής.
Σκοπός μας είναι να διαχωρίσουμε τη συσκευή από την υπηρεσία. Άρα, θα έχουμε και εμείς πακέτα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, αλλά σε πολύ συμφέρουσα τιμή, με λογικούς όγκους χρήσης.
Βέβαια, θα έχουμε και ιδιαίτερα ωφελήματα για τους πελάτες μας που είναι και συνδρομητές μας σε σταθερές υπηρεσίες.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Σε επίπεδο μεριδίων αγοράς η Cablenet καταγράφει ανοδική πορεία; Ποιος είναι ο στόχος που θέσατε την επόμενη τριετία;

Θα εστιάσουμε στην επέκταση του δικτύου μας σε περιοχές όπου δεν καλύπτουμε σήμερα. Στρατηγική μας θέση είναι ότι αυτό θα ωθήσει περαιτέρω και την ανάπτυξη της εταιρείας.
Σε αυτή τη φάση καλύπτουμε κοντά στο 60% των νοικοκυριών της Κύπρου και το ποσοστό αυτό θα ανεβεί στο 80% μέχρι το 2020.

 

ANΤΩΝΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΤV CONTENT MANAGER
ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Σε ό,τι αφορά στο τηλεοπτικό περιεχόμενο της εταιρείας, ποιες αλλαγές  τροχοδρομούνται;

Η τηλεόραση είναι πάντα μια πολύ δυναμική και ζωντανή υπηρεσία. Αλλαγές και προσαρμογές γίνονται συνέχεια σε μια συνεχή προσπάθεια να βελτιώνουμε την τηλεοπτική εμπειρία των συνδρομητών μας, αλλά παράλληλα να κρατούμε το κόστος προς τον συνδρομητή όσο χαμηλότερα γίνεται.

Στο πλαίσιο των τεχνολογικών αλλαγών που διανύει η τηλεόραση σήμερα, όσον αφορά στον τρόπο που καταναλώνουμε το τηλεοπτικό προϊόν, μελετούμε την εφαρμογή διαφόρων υπηρεσιών με στόχο να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία σύντομα, που θα παρέχει στον τηλεθεατή την εμπειρία της “νέας γενιάς” τηλεόρασης.

Θα σας ενδιέφερε η κάλυψη ποδοσφαιρικών αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος;
Ναι, θα μας ενδιέφερε. Πιστεύουμε όμως ότι η μορφή με την οποία προσφέρεται σήμερα το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και η διάθεση των ποδοσφαιρικών αγώνων μέσα από αποκλειστικές συμφωνίες δεν εξυπηρετεί τους φιλάθλους, αλλά ούτε και το άθλημα λόγω του αυξημένου κόστους που επωμίζεται ο συνδρομητής. Θεωρούμε πως αν η ΚΟΠ προχωρήσει με μη αποκλειστικές συμφωνίες θα έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος και παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών να παρακολουθούν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες με χαμηλότερο κόστος.

Ως εταιρεία, δεν αποκλείουμε τίποτα και μελετούμε όλες τις προτάσεις και ευκαιρίες. Κύριο μέλημά μας είναι να συνδυάζουμε το ποιοτικό τηλεοπτικό περιεχόμενο με το αποδεχτό κόστος μιας υπηρεσίας και να μην προβαίνουμε σε κινήσεις που ενδέχεται να αυξήσουν το κόστος των τηλεοπτικών υπηρεσιών προς τους συνδρομητές μας.

 

ΑΛΚΗΣ ΚΑΪΜΑΚΗΣ SALES MANAGER
ANABΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις-πελάτες της εταιρείας, ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Στη Cablenet Business πιστεύουμε ότι η κάθε εταιρεία στην Κύπρο πρέπει να έχει πρόσβαση σε πολύ γρήγορο και αξιόπιστο εταιρικό διαδίκτυο, σε αξιόπιστες και ευέλικτες υπηρεσίες τηλεφωνίας, να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας εταιρική τεχνική υποστήριξη και να έχει στη διάθεσή της ένα προσωπικό Σύμβουλο Πωλήσεων, που να παρέχει νέες πολύ αναβαθμισμένες #fiberpower ταχύτητες συνδέσεων εταιρικού διαδικτύου, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τα 200 Mbps, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Αυτό είναι δυνατό γιατί προσφέρουμε αυτές τις ταχύτητες πάνω από το δικό μας ιδιόκτητο δίκτυο τελευταίας τεχνολογίας. Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνουμε την απόστασή μας από τον ανταγωνισμό και εδραιωνόμαστε ως leaders στην αγορά. Ήδη, τόσο οι μικρές όσο και οι μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις στην αγορά της Κύπρου έχουν πολύ θετική ανταπόκριση σ’ αυτές τις υπηρεσίες.

Στον τομέα των επιχειρήσεων μεγάλου μεγέθους, ως Cablenet Business εξυπηρετούμε για πολλά χρόνια τώρα αρκετούς από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο, είτε είναι κυβερνητικοί οργανισμοί, είτε είναι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, είτε ναυτιλιακές εταιρείες. Σε αυτούς τους πελάτες προσφέρουμε ολοκληρωμένες, εξειδικευμένες και ευέλικτες λύσεις τηλεπικοινωνιών με 24ωρη υποστήριξη, πάνω από το δικό μας ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών.

Επίσης, η Cablenet Business προσφέρει εδώ και ένα χρόνο υπηρεσίες cloud μέσω της δικής της διαδικτυακής cloud πλατφόρμας. Βλέπουμε ότι όσο ωριμάζει η αγορά υπηρεσιών cloud στην Κύπρο, ο Κύπριος επιχειρηματίας εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο τις υπηρεσίες cloud της Cablenet, χάρη στην ευελιξία χρήσης του online store, αλλά και γιατί ξέρει ότι η cloud πλατφόρμα φιλοξενείται εξ’ ολοκλήρου στην Κύπρο, στα ιδιόκτητα Data Centers της Cablenet.

Τέλος, σύντομα θα συμπληρώσουμε την γκάμα προϊόντων μας με πακέτα και λύσεις κινητής τηλεφωνίας για εταιρείες.
Πιστεύουμε ότι η αγορά εταιρικών Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου έχει αρκετό περιθώριο ανάπτυξης. Ήδη, η Cablenet Business έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχειρησιακή αγορά και αυξάνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς της κάθε χρόνο.

Από το περιοδικό Capital Today

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »