Breaking News

Έξω από το προεδρικό ο Ρώσσος επιχειρηματίας της επένδυσης των Φοινικούδων


Πηγή: politis.com.cy

Με σύνθημα «Η Κύπρος δεν θέλει νόμιμους επενδυτές» Ρώσος επιχειρηματίας ο οποίος έχει κυπριακό διαβατήριο και ζει στην Κύπρο εδώ και τριάντα χρόνια, βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και διαδηλώνει για μια άδεια οικοδομής που δεν εκδόθηκε ποτέ.

Ο Nikolay Potapenko που έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στη Λάρνακα πήγε έξω από το Προεδρικό για να διαδηλώσει κατά της μεγάλης καθυστέρησης των αρμόδιων αρχών να του εκδώσουν άδεια οικοδομής για την ανέγερση ξενοδοχείου σε παραλιακό δρόμο της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα ο κ. Potapenko υπέβαλε πριν 7 χρόνια αίτηση για άδεια οικοδομής ξενοδοχείου στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το εστιατόριο Hobos Steak House και μέχρι σήμερα δεν εξασφάλισε την άδεια.

Ο κ. Potapenko αγόρασε το χώρο που στεγάζεται το γνωστό εστιατόριο και το πάρκινγκ πίσω από το Hobos με στόχο να ανεγείρει ξενοδοχείο.

Δείτε το βίντεο.

Η απάντηση του Δήμου Λάρνακας

Πάντως ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, δήλωσε στο politis.com.cy ότι ο κ. Potapenko έχει αλλάξει τέσσερις φορές σχέδια και άλλες τόσες φορές ιδέες για την ανάπτυξη. «Θέλει», όπως είπε, «να κατασκευάσει πύργο 90 μέτρων στις Φοινικούδες και άρα πρέπει να περάσει από το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων και να γίνει περιβαλλοντική μελέτη».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι παρατηρείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην άδεια οικοδομής ο κ. Βύρας υποστήριξε ότι έγιναν πολλές αλλαγές από την πλευρά του Ρώσου επιχειρηματία και το τελευταίο σχέδιο που κατέθεσε για την ανέγερση ξενοδοχείων ήταν το Φεβρουάριο του 2020.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »