Τσιμεντοποιία Βασιλικού: Δύο βραβεύσεις στα βραβεία Global Cemfuels


Για ακόμα μια χρονιά, στα Βραβεία Global Cemfuels η Τσιμεντοποιία Βασιλικού τιμήθηκε με το Βραβείο για το καινοτόμο έργο διαχείρισης εναλλακτικών καυσίμων “Outstanding Alternative Fuels Project” και ο κ. Γιώργος Αμερικάνος, Γενικός Διευθυντής της Enerco-Energy Recovery Ltd, τιμήθηκε με το βραβείο «Alternative Fuels Project Manager of the Year».

 

Κατά τη διάρκεια του “14ου Global CemFuels Conference & Exhibition”, που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Κύπρο, στις 19-21 Φεβρουαρίου 2020, απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία “Global CemFuels Awards 2020”, αναδεικνύοντας τα καλύτερα έργα, τον καλύτερο εξοπλισμό εναλλακτικών καυσίμων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Τσιμεντοβιομηχανίας αλλά και τους καλύτερους Διευθυντές διαχείρισης τέτοιων έργων. Tο Διεθνές Βραβείο “Outstanding Alternative Fuels Project”, παρέλαβαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού κ. Αντώνιος Αντωνίου και ο Γενικός Διευθυντής της, κ. Γιώργος Σάββα.  Στον κ. Γιώργο Αμερικάνο, Γενικό Διευθυντή της Enerco-Energy Recovery Ltd, απονεμήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το βραβείο “Alternative Fuels Project Manager of the Year”.  Η Enerco – Energy Recovery Ltd, εταιρεία συνδεδεμένη με την Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ, έχει την ευθύνη για την εμπορία, συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία αποβλήτων για τη χρήση τους ως εναλλακτικά καύσιμα για τις ανάγκες της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού.

Η βράβευση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού για βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και συμβολή στην κυκλική οικονομία, με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, αλλά και καινοτόμων εφαρμογών στη τροφοδοσία τους.

Μέρος του προγράμματος του παγκοσμίου συνεδρίου ήταν και η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, από τους συμμετέχοντες, στελέχη διαφόρων βιομηχανιών, απ’ όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας και παρακολούθησαν αρχικά παρουσίαση από τον κ. Στέλιο Συκοπετρίτη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή και τον  Δρ. Ιάκωβο Σκουρίδη, Διευθυντή Εργοστασίου, που αφορούσε τις διεργασίες των εναλλακτικών καυσίμων και την αποτελεσματική χρήση αυτών κατά τη παραγωγική διαδικασία. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων τις εγκαταστάσεις τροφοδοσίας εναλλακτικών καυσίμων, την Γραμμή Παραγωγής αλλά και το Κεντρικό Κτίριο Ελέγχου (CCR) όπου γνώρισαν από κοντά τη λειτουργία της μοναδικής τσιμεντοβιομηχανίας της Κύπρου. Η επίσκεψη έκλεισε με γεύμα στο εστιατόριο “Λίθος”, της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού.

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, μέσα από την στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων και την χρήση εναλλακτικών καυσίμων συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην κυκλική οικονομία.Κύριες Ειδήσεις

Translate »