ΣΚΕΚ: Στόχος η προώθηση του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη


Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί να προωθήσουμε το επάγγελμά μας και να πατάξουμε την παρανομία» ο Πρόεδρος του ΣΚΕΚ και πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών (ΣΕΚ) Μαρίνος Κυναιγείρου, εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για επαναδιεκδίκηση της θέσης του Προέδρου του ΣΕΚ για την επόμενη τριετία. Την υποψηφιότητά του υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 Αυγούστου και για πρώτη φορά, οι επαγγελματίες κτηματομεσίτες θα ψηφίσουν τον Πρόεδρο του ΣΕΚ, μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας από τη Βουλή.

Εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του για επαναδιεκδίκηση της θέσης του προέδρου του ΣΕΚ ο Μαρίνος Κυναιγείρου υπογραμμίζει ότι σκοπός του είναι η συνέχιση του μεγάλου αγώνα, που ξεκίνησε με τους επαγγελματίες κτηματομεσίτες, για προώθηση των συμφερόντων του επαγγέλματος.

Και συνεχίζει:
Αντιλαμβάνομαι ότι η θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη θέση με πολλά καθήκοντα και ευθύνες στην οποία σίγουρα δεν χωρούν επιπολαιότητες. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα εργαστώ με ζήλο και με μεθοδικότητα ώστε να ανταποκριθώ πλήρως στα απαιτητικά καθήκοντα που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Προέδρου του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, είχαμε παραλάβει ένα Συμβούλιο παρακμής, το οποίο δεν επιθυμούσε κανένας κτηματομεσίτης να βλέπει σε αυτή την κατάσταση. Με τη βοήθεια των νέων αιρετών μελών μας, αλλά και τη δική σας συμβολή, καταφέραμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, πράγμα το οποίο μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε.

Μετά τον διορισμό μου από τον Υπουργό Εσωτερικών, πριν από περίπου τρία χρόνια, και μετά τις μεγάλες και συλλογικές προσπάθειες που καταβάλαμε, πετύχαμε την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών να εκλέγεται από τους αδειούχους κτηματομεσίτες και όχι να διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό. Αυτό επιτεύχθηκε χάρις στην άψογη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και κατ’ επέκταση με την κυβέρνηση και με την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή.  Ως εκ τούτου, ζητώ τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης για  τη συνέχιση του μεγάλου έργου που ξεκινήσαμε.

Απευθυνόμενος ειδικά στους κτηματομεσίτες ο κ. Κυναιγείρου τονίζει:

Την ίδια δυναμική πορεία και δράση να είστε σίγουροι, φίλοι κτηματομεσίτες, ότι θα ακολουθήσουμε και την επόμενη θητεία, αν με τιμήσετε με την ψήφο σας. Στις άμεσες προτεραιότητες και δεσμεύσεις μου είναι τα παρακάτω:

Συνέχιση της προσπάθειας για κατάργηση της μίας εκ των δύο αδειών και το 2/10.000.

Προβολή του περί Κτηματομεσιτών Νόμου και των εγγεγραμμένων και αδειούχων κτηματομεσιτών στα εγχώρια και ξένα μέσα ενημέρωσης.

Προώθηση του περί Κτηματομεσιτών Νόμου και καταλόγου με τους εγγεγραμμένους και αδειούχους κτηματομεσίτες στις πρεσβείες της Κύπρου στο εξωτερικό.

Πρόσληψη Επιθεωρητών  για κάλυψη των αναγκών κάθε επαρχίας.

Στενή συνεργασία του Προέδρου και των αιρετών μελών με τον Σ.Κ.Ε.Κ. και κάθε νόμιμου κτηματομεσίτη με ένα και μοναδικό στόχο. Να προωθήσουμε το επάγγελμα και να προασπίσουμε τα συμφέροντά σας.

Καταπολέμηση, πάταξη της παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη. Στόχος μας είναι σε κάθε επαρχία να υπάρχει Επιθεωρητής.

Εκσυγχρονισμός της διαδικασίας ανανέωσης των ετήσιων αδειών άσκησης του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη και των βοηθών.

Συνδιάσκεψη με όλους τους εγγεγραμμένους και αδειούχους κτηματομεσίτες σε κάθε επαρχία, μια τουλάχιστον φορά το χρόνο, στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Καταλήγοντας ο κ. Κυναιγείρου αναφέρει: Θέλω να σας ενημερώσω ότι είναι η πρώτη φορά, από την ίδρυση του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, που υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ του Σ.Κ.Ε.Κ. και του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών σε όλα τα επίπεδα.

Πιστεύω ότι οι γνώσεις και η πολυετής εμπειρία που απέκτησα από την ενεργή εμπλοκή  μου στα δρώμενα του κλάδου, τόσο ως μέλος του RΙCS όσο και από τη θητεία μου ως Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας και Αντιπροέδρου του Σ.Κ.Ε.Κ. από το 2011 μέχρι 2013, τις δύο συνεχή θητείες ως Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Κ. από το 2013 μέχρι 2017, αλλά και από τη θητεία μου ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών από το 2014 μέχρι σήμερα, θα με βοηθήσουν ώστε να υλοποιήσουμε μαζί τους στόχους που θέτουμε.


Κύριες Ειδήσεις

Translate »