Breaking News

Π.Χριστοδούλου: Θέλουμε το έργο και για την ώρα δεν θα προχωρήσουμε σε καταγγελία της συμφωνίας με τον Ρώσο επενδυτή


Το φως τη δημοσιοτητας είδε την περασμένη Παρασκευή άρθρο σε τοπική σελίδα που λίγο πολύ με τον τίτλο ‘‘ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Όνειρο απατηλό το ξενοδοχείο –μαμούθ στις Φοινικούδες – Τον… «Κινέζο» κάνει ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος’‘ έθαβε τη συγκεκριμένη επένδυση στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Αρκετοί φίλοι επικοινώνησαν με τη σελίδα μας για να μάθουν περισσότερα για το θέμα καθώς ως ιστοσελίδα δεν δημοσιεύσαμε οτιδήποτε παρα τις δικές μας πληροφορίες.

Πάγια θέση της σελίδας μας, είναι όπως σε θέματα που αφορούν μεγάλες αλλά ακόμα και μικρές επενδύσεις στην πόλη, να αφήνουμε τις επίσημα χείλη να μιλούν. Δεν πρόκειται ποτέ μας, ούτε για χάρην εντυπώσεων, ούτε για μερικά clicks να γίνουμε αιτία να δημιουργούνται οι όποιες  αρνητικές επιρροές γύρω από έτσι θέματα, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μεγαλοεπενδυτές οι οποίοι με τα έργα τους θα δώσουν ώθηση στην πόλη.

Παρά τις ερωτήσεις σας αλλά και τις δικές μας πληροφορίες, θεωρήσαμε πως για το θέμα θα έπρεπε να τοποθετηθεί επίσημα ο Δήμος, κάτι το οποίο έγινε σήμερα δια στόματος του Δημαρχεύων της πόλης μας κ. Πέτρου Χριστοδούλου στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ και στον συνδημότη μας δημοσιογράφο Βάσο Βάσου.

 

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα και τις δηλώσεις του κ. Χριστοδούλου

Δεν προχωρεί ο Δήμος Λάρνακας, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, σε καταγγελία της συμφωνίας με τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο για το πεντάστερο ξενοδοχείο στις Φοινικούδες, παρόλο που η προθεσμία που είχε δοθεί στον επιχειρηματία για καταβολή της δεύτερης δόσης προς το δημαρχείο, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, σε σχέση με την αγορά του μεγάλου δημοτικού τεμαχίου στην πλατεία Κίμωνος, έχει λήξει από τα τέλη περασμένου Οκτωβρίου.

 
Μιλώντας στον «Π» και κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σε τοπικές ιστοσελίδες ότι ο Δήμος Λάρνακας προσανατολίζεται να καταγγείλει την πιο πάνω συμφωνία, ο δημαρχεύων Πέτρος Χριστοδούλου ανέφερε ότι στόχος του δήμου είναι να κτιστεί το μεγάλο ξενοδοχείο, το οποίο έχει απόλυτα ανάγκη η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας, παρόλο που παραδέχθηκε ότι υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι εδώ κι έναν μήνα δεν έχει καταβληθεί η δεύτερη δόση του ενός εκατομμυρίου για την αγορά του δημοτικού τεμαχίου.

 

Ο Ρώσος επενδυτής θα έπρεπε, σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, να είχε καταβάλει μέχρι το τέλος περασμένου Οκτωβρίου το ένα εκατομμύριο ευρώ, ούτως ώστε ο δήμος να προχωρήσει στην έκδοση της πολεοδομικής άδειας για το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα που σκοπεύει να ανεγείρει στο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί το γνωστό καφεστιατόριο «Hobos», στην καρδιά του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων. Παράλληλα, ο Πέτρος Χριστοδούλου επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος δεν έχει υποβάλει ακόμα αίτηση για εξασφάλιση της απαιτούμενης πολεοδομικής άδειας.

 

Το μόνο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι η καταβολή της προκαταβολής, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αμέσως μετά την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Έκτοτε, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση προς υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου.

rwssos2
«Θέλουμε το έργο»
Σε δηλώσεις του στον «Π» ο Πέτρος Χριστοδούλου ξεκαθάρισε ότι στο παρόν στάδιο ο Δήμος Λάρνακας δεν θα καταγγείλει τη συμφωνία με τον Ρώσο, σημειώνοντας ότι εάν όντως υπάρχει πραγματική διάθεση εκ μέρους του επιχειρηματία να δημιουργήσει το έργο, τότε θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το πρότζεκτ αυτό να σωθεί. «Θέλουμε να γίνει το ξενοδοχείο. Η Λάρνακα έχει μεγάλη ανάγκη από πολυτελείς ξενοδοχειακές κλίνες και από ένα τόσο μεγάλο έργο υποδομής. Θα πρέπει να κάνουμε επαφές με τον επιχειρηματία και να του δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο, προκειμένου να δούμε τις πραγματικές του προθέσεις», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδούλου.

 
Το τεμάχιο
Το δημοτικό τεμάχιο, συνολικού εμβαδού 980 τ.μ., όπου παλιά ήταν το δημαρχείο της πόλης (σήμερα λειτουργεί ως μικρό λούνα παρκ), συμφωνήθηκε να πωληθεί έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Η προκαταβολή δόθηκε μόλις έπεσαν οι υπογραφές. Ο σχεδιασμός της τεράστιας επένδυσης που προγραμματίζει ο Ρώσος επιχειρηματίας περιλαμβάνει και το οικόπεδο όπου σήμερα λειτουργεί το καφεστιατόριο «Hobos» που ανήκε στην οικογένεια Λευκαρίτη, το οποίο ήδη έχει πωληθεί στον επενδυτή. Όπως πληροφορούμαστε, δεν έχει επέλθει ακόμα συμφωνία μεταξύ του Ρώσου με όλους τους ιδιοκτήτες των υποστατικών που λειτουργούν σήμερα στο συγκεκριμένο τεμάχιο προκειμένου να αποχωρήσουν, ώστε να γίνει το έργο… Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Ρώσος εκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πολυτελών επαύλεων στην περιοχή Φάρου Περβολιών, είχε υπογράψει συμφωνία με τον Δήμο Λάρνακας για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στο κέντρο των Φοινικούδων, με κόστος που θα ξεπερνούσε τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία, μάλιστα, προνοούσε και αναβάθμιση της πλατείας Κίμωνος.

Πηγή: http://politis.com.cy

rwssos3

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »