Πρασινίζει και ομορφαίνει η Λεωφόρος Νίκου και Δέσποινας Παττίχη με την υπογραφή της Quality Group (photos)


Την τοπιοτέχνηση των νησίδων επί της Λεωφόρου Δέσποινας και Νίκου Παττίχη ανέλαβε ο Όμιλος της Quality στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει για το σχέδιο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του Ομίλου υπό τον τίτλο Πρασινη Λαρνακα.

 

H Quality Group Developments & Investments, με δική της πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λάρνακας και ανέλαβε να προσφέρει δωρεάν την τοπιοτέχνηση των νησίδων της Λεωφόρου Δέσποινας και Νίκου Παττίχη από τα φώτα τροχαίας στης Πυροσβεστικής μέχρι και τον κυκλικό κόμβο παρά τον κινηματογράφο K Cineplex», μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων.

Το σχέδιο έχει ως στόχο να αποτελεί πια η Λάρνακα μία “πόλη μοντέλο” μια ιδιαίτερη ιδέα που έχει ως κύριο πυρήνα ένα δρόμο γεμάτο από πράσινο, δέντρα τα οποία δεν θα ξεπερνούν τα 3 μέτρα, θάμνοι οι οποίοι θα κλαδευτούν περίτεχνα σε σχήματα εμπνευσμένα μέσα από την ίδια την πόλη όπως τα φλαμίνγκο, αλλά και ένα έργο το οποίο προωθεί την προστασία του ήδη υπάρχοντος φυσικού πλούτου όπως είναι η φοίνικες και τα φλαμίνγκο.

 

Το πρόγραμμα θα προστατεύσει την ιστορική κληρονομία της πόλης πάνω στην οποία δεν πρόκειται να επέμβει με κανένα τρόπο. Ακόμη αυτός ο δρόμος εκτός από το πολυπόθητο πράσινο θα χειροτεχνηθεί και με ένα εκπληκτικό θέαμα από φώτα με λαμπτήρες LED.  Επίσης, θα δημιουργηθούν χώροι όπου θα μπορεί κάποιος να καθίσει να ξεκουραστεί και να απολαύσει τη φύση, τα ονομαζόμενα green points.

Βασικό στοιχείο του όλου έργου θα είναι η ανάδειξη στοιχείων της πόλης μας και σύμφωνα με τον κ. Κάκο εκεί έχει επικεντρωθεί και όλος σχεδιασμός του έργου. Όσον αφορά την τοπιοτέχνηση, φυτεύτηκαν ώριμα δέντρα, ενώ τοποθετήθηκαν «φιγούρες» καμωμένες από υλικό που είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες της Κύπρου και «ντυμένες» με αναρριχητικά φυτά, που απεικονίζουν τα δύο σημεία αναφοράς της Λάρνακας δηλαδή τα φλαμίνγκο και τις Καμάρες.

 

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Quality Group Σάββα Κάκο “οι πολίτες της πόλης πρέπει να έχουν τέτοιους χώρους ούτως ώστε να νιώθουν περήφανοι που είναι δημότες της Λάρνακας και ίσως αυτή είναι η αρχή να τους κάνουμε να αγαπήσουν τη πόλη.”

 

Η Quality Group θα αναλάβει για δύο χρόνια τη συντήρηση του έργου με δικούς της πόρους και μετά θα το παραδώσει ώριμο πλέον στο Δήμο Λάρνακας.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2021.

default
default
default
default
default
default
default


Κύριες Ειδήσεις

Translate »