ΠΟΒΕΚ Λάρνακας: Ζητούν αποστολή και τρίτου SMS


 Πηγή: philenews.com

Ο Δήμος Λάρνακας παρακολουθεί το πώς εξελίσσεται η κατάσταση γύρω από την πανδημία και δηλώνει έτοιμος να τονώσει με διάφορες εκδηλώσεις το παραλιακό μέτωπο της πόλης και κατ’ επέκταση την εμπορική της ζωή.

Αυτό δήλωσε στον «Φ» ο δήμαρχος Αντρέας Βύρας, σχολιάζοντας διάφορες εκτιμήσεις ότι το άνοιγμα των υποστατικών εστίασης στην πόλη δεν συνοδεύτηκε από την αναμενόμενη πληρότητα που ανέμεναν οι επιχειρηματίες. Επεσήμανε ακόμη, ότι αυτό μάλλον οφείλεται πιο πολύ στις καιρικές συνθήκες και όχι σε κάποιο άλλο λόγο, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κατάσταση θα βελτιωθεί στη συνέχεια. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της ΠΟΒΕΚ εστιάζει στην ανάγκη να επιτραπεί στους πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους και τρίτο γραπτό μήνυμα, ούτως ώστε να διευκολυνθούν και να τονωθεί και το εμπόριο και η εστίαση.

Αναφορικά με το φεστιβάλ Κατακλυσμού, ο κ. Βύρας διευκρίνισε ότι ο Δήμος Λάρνακας μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια οδηγία που να παραπέμπει στη ματαίωση του και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά. «Ωστόσο, οι πιθανότητες να επιτραπεί η διεξαγωγή του είναι μηδαμινές», παραδέχθηκε.

Το μουδιασμένο ξεκίνημα των υποστατικών εστίασης στη Λάρνακα, έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρομεσαία καταστήματα στην πόλη, αλλά και στην επαρχία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου, Κυριάκο Αμπίζα, το φαινόμενο είναι παγκύπριο, αλλά αγγίζει πιο πολύ τις παραλιακές πόλεις που έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από τον τουρισμό. «Για περιοχές όπως η Λάρνακα, η ελεύθερη Αμμόχωστος, η Λεμεσός και η Πάφος, το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ήδη χαμένο από εμπορικής πλευράς για τα καταστήματα και μάλλον έτσι θα πρέπει να θεωρηθεί και το δεύτερο. Χωρίς τουρισμό ή εμπορική κίνηση στα καταστήματα σε αυτές τις περιοχές, δεν αναμένεται εκκίνηση», είπε ακόμη ο κ. Αμπίζας. Με μια μικρή παρένθεση τις 10 μέρες πριν από το Πάσχα, πρόσθεσε, η κατάσταση δεν σώζεται και είναι άξιον απορίας πώς θα τα βγάλουν πέρα πολλά καταστήματα από εδώ και εμπρός. Μάλιστα, από τη στιγμή που η Κυβέρνηση αρνείται να δει επί της ουσίας και το άλλο μεγάλο αγκάθι, τα ψηλά ενοίκια δηλαδή, που πάρα πολλά καταστήματα είναι επιφορτισμένα να καταβάλλουν ακόμα και την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. «Γνωρίζω καταστήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες φτάνουν στο σημείο να παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων με το εμπόρευμα μέσα στους ιδιοκτήτες των υποστατικών. Και να τους λένε, ορίστε και τα κλειδιά, πάρτε και το εμπόρευμα και κάνετε όπως νομίζετε, εμείς δεν μπορούμε πλέον να σας καταβάλουμε ούτε σεντ. Αλλά φαίνεται πως δεν ζούμε όλοι σε αυτή τη χώρα, για να έχουμε την ίδια αντίληψη των καθημερινών προβλημάτων του απλού ανθρώπου», δήλωσε ο αξιωματούχος της ΠΟΒΕΚ.

 

Τρίτο sms για διευκολύνσεις

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Αμπίζας έθεσε το θέμα της αύξησης των μηνυμάτων για διακίνηση που δικαιούνται οι πολίτες καθημερινά, από δύο σε τρία. Όπως είπε, στη Λάρνακα τουλάχιστον, μετά τους καταστηματάρχες, παρόμοιο αίτημα προβάλλουν τώρα και οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης. «Ο κόσμος θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας του, αλλά από την άλλη, θα πρέπει να του δίνονται για να βγει έξω, να δει βιτρίνες καταστημάτων και να αγοράσει, αλλά και να πάει και σε εστιατόρια. Δυστυχώς με μόνο δύο μηνύματα, ο κόσμος δεν έχει αυτή την ευχέρεια», επεσήμανε ο κ. Αμπίζας. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι λόγω της ιδιομορφίας τους να εξαρτώνται ως επί το πλείστον από τον τουρισμό, τα πράγματα εξακολουθούν να παραμένουν πολύ δύσκολα στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, όπου όλα σχεδόν τα καταστήματα παραμένουν ακόμη κλειστά, ενώ άνοιξαν δύο – τρία εστιατόρια μόνο στην Αγία Νάπα.

 

Θέμα αύξησης μηνυμάτων

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Αμπίζας έθεσε το θέμα της αύξησης των μηνυμάτων για διακίνηση που δικαιούνται οι πολίτες καθημερινά, από δύο σε τρία. Όπως είπε, στη Λάρνακα τουλάχιστον, μετά τους καταστηματάρχες, παρόμοιο αίτημα προβάλλουν τώρα και οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης. «Ο κόσμος θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας του, αλλά από την άλλη, θα πρέπει να του δίνονται για να βγει έξω, να δει βιτρίνες καταστημάτων και να αγοράσει, αλλά και να πάει και σε εστιατόρια. Δυστυχώς με μόνο δύο μηνύματα, ο κόσμος δεν έχει αυτή την ευχέρεια», επεσήμανε ο κ. Αμπίζας. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι λόγω της ιδιομορφίας τους να εξαρτώνται ως επί το πλείστον από τον τουρισμό, τα πράγματα εξακολουθούν να παραμένουν πολύ δύσκολα στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, όπου όλα σχεδόν τα καταστήματα παραμένουν ακόμη κλειστά, ενώ άνοιξαν δύο – τρία εστιατόρια μόνο στην Αγία Νάπα.Κύριες Ειδήσεις

Translate »