Παράταση στην αποπληρωμή της φορολογίας


Παράταση μέχρι την 31η Αυγούστου για την αποπληρωμή των οφειλών που προκύπτουν μετά την έγκαιρη υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος Μισθωτού για το φορολογικό έτος 2018 δίνει το Τμήμα Φορολογίας.

 

 

Σύμφωνα με την αρχιφοροθέτη Άννα Φαντάρου, παρά το γεγονός ότι η διορία για έγκαιρη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει τα μεσάνυχτα σήμερα, εντούτοις προς διευκόλυνση του κοινού αποφασίστηκε όπως δοθεί παράταση ενός μήνα χωρίς επιβαρύνσεις για την πληρωμή του οφειλόμενου ποσού όταν υπάρχει για φορολογούμενους οι οποίοι έγκαιρα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.

Το Τμήμα μπορεί να νιώθει αρκετά ικανοποιημένο καθώς πέραν του 90% των φορολογούμενων έχει υποβάλει τις αιτήσεις του, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί όσο πλησιάζουμε τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης έχουν οι μισθωτοί με εισοδήματα πέραν των 19.500 ευρώ ετησίως. Σε όσους δεν υποβάλουν έγκαιρα της αιτήσεις τους θα υπάρχει πρόστιμο 100 ευρώ.

Για όσους δεν καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά φορολογίας μέχρι την 31η Αυγούστου, θα επιβάλλονται επιπλέον τόκοι και επιβαρύνσεις.Κύριες Ειδήσεις

Translate »