Πάμε για κλείσιμο των κέντρων αναψυχής στην Κύπρο στις 01:00;


Σειρά ερωτημάτων από ΠΑΣΙΚΑ με αφορμή πληροφορίες για πρόταση να κλείνουν τα κέντρα αναψυχής στη 1 πμ

Σειρά ερωτημάτων θέτει ο ΠΑΣΙΚΑ με αφορμή  πληροφορίες για επικείμενη πρόταση του Υπουργού Υγείας που προνοεί μεταξύ άλλων το κλείσιμο των κέντρων αναψυχής στη 01.00 πμ, καθώς και τη μη λειτουργία μουσικοχορευτικών, νυκτερινών κλπ, μέτρο το οποίο θα ισχύει, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μέχρι τα μέσα του 2021.

Μεταξύ άλλων, ο ΠΑΣΙΚΑ διερωτάται με ποιό σκεπτικό κατατίθεται η συγκεκριμένη πρόταση και εάν υπάρχουν αποδείξεις ότι έγινε διασπορά του κορωνοϊού μέσα από τους εν λόγω χώρους.

Επίσης διατυπώνει το ερώτημα εάν η πρόταση αυτή θα γίνει στη βάση κάποιας μελέτης που να καταδυκνύει ότι οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, και ειδικότερα όσων φιλοξενούν κόσμο μετά τις 10 μμ -11μμ, μπορούν να αντέξουν ένα τέτοιο μέτρο, ότι δηλαδή θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους μέσα από τις πολύ λίγες ώρες εργασίας που θα τους απομένουν να εργαστούν, και μάλιστα σε ένα ήδη βεβαρημένο περιβάλλον.

Ακόμη διερωτάται τί θα γίνει για παράδειγμα στην περίπτωση που εξαιτίας αυτού του μέτρου θα αναγκαστούν να κλείσουν εκατοντάδες επιχειρήσεις ανά το παγκύπριο και  με τις χιλιάδες των εργαζομένων και τις οικογένειές τους που θα επηρεαστούν άμεσα.

Εξάλλου σημειώνει πως ένα μεγάλο ποσοστό των τουριστών έρχονται στην Κύπρο ακριβώς για τη διασκέδαση, έστω και την «κουτσουρεμένη» που τους προσφέρεται φέτος.

“Μήπως θα έπρεπε η προσοχή του υπουργείου να στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις; Για παράδειγμα να εστιαστεί στα αεροδρόμια και στις εισόδους της χώρας για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους αντί να καταδικάζονται σε κλείσιμο, με μια μονοκονδυλιά, εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζομένων που θα μείνουν χωρίς δουλειά;”, αναφέρει ο ΠΑΣΙΚΑ.

Τέλος εκφράζει την ευχή οι εκκλήσεις του για διάλογο και συνεργασία στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που δημιουργείται για όλους, θα εισακουστούν.

Έχουμε ήδη ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό της Υγείας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα βρει τον χρόνο να μας δει, αναφέρει.

ΚΥΠΕΚύριες Ειδήσεις

Translate »