Ξεκίνησε η δημιουργία της πρώτης πράσινης λεωφόρου στην Λάρνακα από την Quality Group (φωτο & βίντεο)


Της Νάσιας Γεωργίου

Ξεκίνησαν από χθες οι εργασίες μετατροπής της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στην πρώτη πράσινης λεωφόρο της πόλης μας με τις εργασίες να προχωρούνσε εντατικούς ρυθμούς. Το έργο μέρα με την μέρα θα παίρνει μια πιο εντυπωσιακή μορφή μέχρι να δημιουργηθεί ένας πανέμορφος πράσινος δρόμος, στολίδι για την πόλη μας.

 

 

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την εταιρία Quality Group ξεκίνησε και επίσημα το σχέδιο μεταμόρφωσης της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη , συγκεκριμένα από τα φώτα τροχαίας της Πυροσβεστικής μέχρι τον κυκλικό κόμβο του K Cineplex. Οι εργασίες σε πρώτη φάση ξεκίνησαν με την περιποίηση των δρόμων στους οποίους άρχισαν να φυτεύονται δίαφορα φυτά, δέντρα και θάμνοι. Παιρνόντας κανείς από τον κυκλικό κόμβο του K Cineplex μπορεί να διακρίνει μια μεταλλική κατασκευή σε σχήμα καμάρων η οποία δείχνει ότι η μεταμόρφωση της λεωφόρου θα είναι μοναδική και εντυπωσιακή.

Ένας πράσινος δρόμος που οδηγεί σε μια μοντέρνα όμορφη οικολογική πόλη αυτό θα είναι μόνο η αρχή για μια νέα, όμορφη Λάρνακα.

 

Το σχέδιο έχει ως στόχο να αποτελεί πια η Λάρνακα μια “πόλη μοντέλο” μια ιδιαίτερη ιδέα που έχει ως κύριο πυρήνα ένα δρόμο γεμάτο από πράσινο, δέντρα τα οποία δεν θα ξεπερνούν τα 3 μέτρα, θάμνοι οι οποίοι θα κλαδευτούν περίτεχνα σε σχήματα εμπνευσμένα μέσα από την ίδια την πόλη όπως τα φλαμίνγκο, αλλά και ένα έργο το οποίο προωθεί την προστασία του ήδη υπάρχοντος φυσικού πλούτου όπως είναι η φοίνικες και τα φλαμίνγκο.

 

 

Το πρόγραμμα θα προστατεύσει την ιστορική κληρονομία της πόλης πάνω στην οποία δεν πρόκειται να επέμβει με κανένα τρόπο. Ακόμη αυτός ο δρόμος εκτός από το πολυπόθητο πράσινο θα χειροτεχνηθεί και με ένα εκπληκτικό θέαμα από φώτα με λαμπτήρες LED.  Επίσης, θα δημιουργηθούν χώροι όπου θα μπορεί κάποιος να καθίσει να ξεκουραστεί και να απολαύσει τη φύση, τα ονομαζόμενα green points.

 

 

Βασικό στοιχείο του όλου έργου θα είναι η ανάδειξη στοιχείων της πόλης μας και σύμφωνα με τον κ. Κάκο (CEO Quality Group)  εκεί έχει επικεντρωθεί και όλος σχεδιασμός του έργου. Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει φλαμίνγκο, τις καμάρες και άλλα στοιχεία συνδεδεμένα με την πόλη μας.

 

 

Η Quality Group θα αναλάβει για δύο χρόνια τη συντήρηση του έργου με δικούς της πόρους και μετά θα το παραδώσει ώριμο πλέον στο Δήμο Λάρνακας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρνακας αυτό το έργο δεν θα παραμεληθεί μετά την παράδοση από την Quality Group αντίθετα θα συνεχιστεί η διατήρηση του κάτω από την εποπτεία του δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Σάββα Κάκο “οι πολίτες της πόλης πρέπει να έχουν τέτοιους χώρους ούτως ώστε να νιώθουν περήφανοι που είναι δημότες της Λάρνακας και ίσως αυτή είναι η αρχή να τους κάνουμε να αγαπήσουν τη πόλη.”

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »