Λάρνακα: Πρωτιά με 3 deals εκατομμυρίων εν καιρώ κορωνοϊού (pics)


Μπορεί εν καιρώ κορωνοϊού να μειώθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε ξένους και Κύπριους επενδυτές από το να προχωρήσουν αυτό το διάστημα σε deals εκατομμυρίων ευρώ.
Το InBusinessNews παρουσιάζει σήμερα 5 ακίνητα που πωλήθηκαν εν καιρώ κορωνοϊού, η συνολική αξία των οποίων αγγίζει τα €25.000.000!
Πρόκειται για δύο πολυτελείς επαύλεις σε Λευκωσία και Λεμεσό, ένα οικιστικό συγκρότημα στην Πύλα, μεγάλη έκταση γης κοντά στο Αεροδρόμιο Λάρνακα και το πρώην κτήριο του Φόρου Εισοδήματος στη Λάρνακα.
Όσο αναφορά την πόλη της Λάρνακας τα 3 μεγάλα deals που έγιναν είναι τα εξής;

ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑ €7,500.000

 

Στην πώληση μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης στην Πύλα, σε μεγάλη κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης γης προχώρησε η Τράπεζα Κύπρου.Η πώληση αν και η Τράπεζα Κύπρου είχε ορίσει ως τιμή πώλησης τα €8,4 εκ. έκλεισε για το ποσό των €7,5 εκ.Η οικιστική ανάπτυξη περιλαμβάνει 19 σπίτια και 53 apartments στο “Nikada Sunrise Complex” στην κοινότητα της Πύλας.

Τα 53 διαμερίσματα είναι ενός και δύο υπνοδωματίων και έχουν open plan living/dining room, καλυμμένες και ακάλυπτες βεράντες και καλυμμένο χώρο στάθμευσης.Υπάρχει επίσης κοινόχρηστη πισίνα.Τα 19 σπίτια είναι τριών υπνοδωματίων και κάποια εξ’ αυτών έχουν και ιδιωτική πισίνα. Το συγκρότημα έχει επίσης τη δική του καφετέρια, γυμναστήριο, γήπεδο τένις και παιδότοπο

 

H επανεκκίνηση και η επόμενη μέρα της κρίσης (Kάνε σήμερα εγγραφή)

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΓΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ €2,950,000

 

Ακίνητο φιλέτο πολύ κοντά στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας πώλησε σε ξένους επενδυτές για το ποσό των €2.950.000 η Ελληνική Τράπεζα.Πρόκειται για ακίνητο έκτασης 47,131 τ.μ. το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα.

Το ακίνητο είναι ενταγμένο στην ζώνη Airport Special Purpose το οποίο επιτρέπει συντελεστή δόμησης 90% κάτι το οποίο το καθιστά ελκυστική επενδυτική επιλογή. Έχει συμμετρικό σχήμα και πρόσβαση σε εγγεγραμμένο δρόμο κάτι το οποίο επιτρέπει την ανέγερση οικιστικών μονάδων.

 

H επανεκκίνηση και η επόμενη μέρα της κρίσης (Kάνε σήμερα εγγραφή)

 

ΚΤΗΡΙΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ €2,000.000

 

Στην πώληση του κτηρίου που στέγαζε για χρόνια τον Φόρο Εισοδήματος στη Λάρνακα το οποίο βρίσκεται δίπλα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε η Gordian Holdings. Αγοραστές του κτηρίου είναι Κύπριος και ξένος επενδυτής οι οποίοι έχουν σκοπό να το ανακαινίσουν πλήρως με στόχο τη μετατροπή του σε Business Centre Ενεργειακής Απόδοσης Α.

Mάλιστα το ύψος της συνολικής επένδυσης συμπεριλαμβανόμενης και της αγοράς του κτηρίου θα ξεπερνά τα €3 εκατ.Σύμβουλος των αγοραστών για το deal ήταν η Polys Kourousides & Associates LLC και Νομικοί του Σύμβουλοι η Sizinos & Associates LLC.Κύριες Ειδήσεις

Translate »