Καρούσος: Πέφτουν σύντομα οι υπογραφές για λιμάνι και μαρίνας Λάρνακας – Σημαντική μέρα για τη Λάρνακα και την Κύπρο (VID)


Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις έκλεισε το deal με την κοινοπραξία Ισραηλινών συμφερόντων για τη προώθηση της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

 

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης, σύντομα πέφτουν οι υπογραφές.

“Η ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας προχωρά, συμφωνήσαμε με τον επενδυτή. Πρόκειται για μια επένδυση του ενός δισεκατομμυρίου με πολλαπλά οφέλη για τη Λάρνακα αλλά και για την οικονομία του τόπου. Τις επόμενες βδομάδες θα υπογραφεί το συμβόλαιο και μετά θα αρχίσει η ανάπτυξή του. Πρόκειται για ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει τη μαρίνα, το εμπορικό λιμάνι, οικιστική, τουριστική και εμπορική ανάπτυξη”.

Ο Υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι σε 10 μέρες θα ετοιμαστεί το συμβόλαιο για υπογραφή και έπειτα θα αρχίσουν οι εργασίες του μεγαλεπήβολου έργου.

 

Το έργο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 1 δισ σε λιμενικες υποδομές, μαρίνα και ανάπτυξη γης σε περίοδο 10 ετών. Με επιπλέον ετήσιες οικονομικές δραστηριότητες, μόνο στη Λάρνακα, μεγέθους 126 εκατομμυρίων.

“Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο”, είπε αναφορικά με τα έργα στο νοσοκομείο Λάρνακας.

“Έλαβε προειδοποίηση ο εργολάβος ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αν δεν το παραδώσει θα ακυρωθεί το συμβόλαιο και θα αναλάβουμε εμείς. Με την τελευταία ενημέρωση που έχω είναι ότι έχει προχωρήσει το έργο”.

Ερωτηθείς για το θέμα των λεωφορείων ο κ. Καρούσος είπε ότι αναμένονται οι αποφάσεις του δικαστηρίου.

“Όπως όλοι γνωρίζεται όλες οι εταιρείες έχουν προσφύγει στο δικαστήριο. Τις επόμενες βδομάδες αναμένουμε να έχουμε απόφαση και αναλόγως προχωρούμε και υπογράφουμε με τον επιτυχόντα προσφοροδότη τη σύμβαση. Σίγουρα οι νέες συμβάσεις θα αλλάξουν πολλά, θα βελτιωθεί η υπηρεσία με λιγότερα προβλήματα για το κράτος”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας δήλωσε πως σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την πόλη.Κύριες Ειδήσεις

Translate »