Η Cyta βραβεύει για 18η χρονιά τους «Νέους Δημοσιογράφους για το Περιβάλλον»


Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών της Γραφείων στη Λευκωσία, η Cyta βράβευσε τους νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού άρθρων, βίντεο και φωτογραφιών με θέμα το περιβάλλον.

 

 

Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός στηρίζεται, εδώ και 18 χρόνια, τόσο από τη Cyta, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από όλη την Κύπρο, μαθητές των οποίων ερεύνησαν τα θέματά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δημοσιογραφικά μέσα και ανταλλάζοντας, μέσω του διαδικτύου, σχετικές πληροφορίες με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετέχουν στο ίδιο Πρόγραμμα. Τα καλύτερα άρθρα, φωτογραφίες και φιλμάκια των μαθητών αναρτώνται στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.cymepa.org.cy και συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.  Επίσης, δημοσιεύονται στο περιοδικό του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

cytaneoiperivallonnews11geniki

 

Στην τελετή βράβευσης των μαθητών παρευρέθηκαν και παρέδωσαν βραβεία η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ Μιχάλης Αχιλλέως, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πάτερ Δημήτριος Μαππούρας, ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA κ Μιχάλης Ιερείδης, εκπαιδευτικοί, καθώς και ανώτερα στελέχη της Cyta.

cytaneoiperivallonnews10geniki2

Σε χαιρετισμό του, ο ΑνΑΕΔ της Cyta κ Αχιλλέως, συγχάρηκε τους νέους που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και ευχαρίστησε την οργάνωση CYMEPA για την άψογη συνεργασία της με τη Cyta, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του Προγράμματος. Ευχήθηκε η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό να ήταν γι’ αυτούς μια πολύτιμη εμπειρία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημοσιογραφία θα βρει άξιους εκπροσώπους της στο πρόσωπο των μαθητών που βραβεύτηκαν.

cytaneoiperivallonnews13

Εκ μέρους της CYMEPA, ο κ Ιερείδης ευχαρίστησε τη Cyta και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», το οποίο συντονίζεται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

cytaneoiperivallonnews14

Συνημμένα θα βρείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, τα βραβεία του οποίου αθλοθέτησε η Cyta.

 

 

Logo - InBusinessΚύριες Ειδήσεις

Translate »