Ετοιμάζει εκπλήξεις η Ζέτα για τα σχέδια


Πηγή: philenews.com


Τέλος στην αγωνία χιλιάδων εργαζόμενων και επιχειρήσεων θα δώσει σήμερα η Κυβέρνηση, καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως στα νέα σχέδια κρατικής στήριξης. Τα νέα σχέδια θα τα καταθέσει σήμερα η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία για να προλάβει τις αντιδράσεις δεν τα αποκάλυψε σε κανένα.

Κατά τις συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τους κοινωνικούς εταίρους, η υπουργός απλά άκουσε τις εισηγήσεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στη συνέχιση των υφιστάμενων σχεδίων, δηλαδή των σχεδίων που αφορούν τα ξενοδοχεία, καθώς και στις επιχειρήσεις παρεμφερείς με τον τουρισμό. Παράλληλα, αναμένεται να λάβουν κρατική στήριξη οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι κλειστές λόγω των διαταγμάτων του υπουργού Υγείας, όπως είναι τα κέντρα διασκέδασης κλπ. Υπάρχουν εκτιμήσεις πως τα σχέδια θα ανανεώνονται μήνα με το μήνα, έτσι ώστε να αναθεωρούνται σε περίπτωση που υπάρχει ανάκαμψη στις επιχειρήσεις.

Το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τις πρόνοιες των νέων σχεδίων, τα οποία λόγω των περιορισμένων δημοσιονομικών θα είναι στοχευμένα. Θα καλύψουν τους επαγγελματικούς τομείς που υπέστησαν σοβαρές επιπτώσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, θα ανακοινωθούν οι πρόνοιες τις οποίες θα πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις για να συμμετέχουν στα σχέδια, δηλαδή το ύψος της μείωσης του κύκλου εργασιών που πρέπει να καταγράφουν. Επίσης, θα ανακοινωθεί το ύψος της κρατικής στήριξης που θα τυγχάνουν οι εργάζομενοι.

Τις τελευταίες ημέρες οι τεχνοκράτες του υπουργείου Εργασίας εξετάζουν τη συμπερίληψη επιπλέον ασφαλιστικών δικλίδων για να αποφευχθούν οι απολύσεις, αίτημα το οποίο έθεσαν επιτακτικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ στην συνάντηση που είχαν με την υπουργό Εργασίας. Από την άλλη, οι εργοδοτικές οργανώσεις θεωρούν πως δεν πρόκειται οι πλεονασμοί να ξεπεράσουν τα επίπεδα των προηγούμενων ετών.Κύριες Ειδήσεις

Translate »