ΕΤΑΠ Λάρνακας: Eπιτέλους να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας


Ο δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την τουριστική βιομηχανία της Περιφέρειας Λάρνακας και ως γνωστόν η κατασκευή του εκκρεμεί εδώ και πέραν των τριάντα χρόνων. Ενώ στην περιοχή Βορόκληνης ετοιμάζονται σύντομα να λειτουργήσουν μονάδες πολυτελείας όπως το Radisson Larnaca Beach Resort, το Quality Lodge by Best Western Premier Collection και το Solaar Boutique Hotel, εντούτοις η κατάσταση του δρόμου δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο αναβαθμισμένο επίπεδο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της υπό αναφορά περιοχής.

 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας παρόλο που κρίνει ότι οι καθυστερήσεις όλ’ αυτά τα χρόνια ήταν αδικαιολόγητες, χαιρετίζει ωστόσο το γεγονός ότι επιτέλους έχουν τεθεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τη γ’ φάση τα οποία αποτελούν και δέσμευση των Υπουργείων Εσωτερικών και Μεταφορών.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως αλλά και κατά τη συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΤΑΠ Λ/κας εκ των οποίων και ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Βορόκληνης, αναφέρθηκε ότι η μελέτη των κατασκευαστικών σχεδίων για τη γ’ φάση (από τον Ναυτικό Όμιλο μέχρι το Δασάκι Πύλας), βρίσκεται στο προσχέδιο της τελικής έκθεσης. Όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, σύμφωνα και πάλι με επίσημη ενημέρωση, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, έχει αποπερατώσει τη χωρομετρική εργασία και υπάρχουν δεσμεύσεις ότι εντός Νοεμβρίου 2020 θα προωθηθεί η διαδικασία δημοσίευσης της γνωστοποίησης απαλλοτρίωσης. Ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου αναμένεται ότι θα προκηρυχτεί τον Δεκέμβριο του 2020 και τα κατασκευαστικά έργα υπολογίζεται ν’ αρχίσουν τον Ιούνιο του 2021.

 

Η ΕΤΑΠ Λάρνακας ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί θα εφαρμοστούν ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο αυτό που θα βελτιώσει τα μέγιστα τις υποδομές αλλά και τη γενικότερη εικόνα της τουριστικής περιοχής.

 

——————————-

20 Ιουλίου 2020Κύριες Ειδήσεις

Translate »