Ελληνικά Πετρέλαια: Άρχισε η απομάκρυνση εγκαταστάσεων από την παραλία Λάρνακας


Σε συνέχεια μιας πολύχρονης διαδικασίας εκ μέρους του Ομίλου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» άρχισαν οι εργασίες αποξήλωσης των εγκαταστάσεων διακίνησης υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Με την εξασφάλιση της άδειας από την Πολεοδομική Αρχή Λάρνακας, η προετοιμασία για τις διαδικασίες κατεδάφισης προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς και οι εργασίες πεδίου είναι ήδη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η άδεια κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας περιλαμβάνει, αποσυναρμολόγηση, αποξήλωση και κατεδάφιση όλων των κτιρίων, κατασκευών, δεξαμενών, δικτύου σωληνώσεων, μηχανημάτων, καθώς και εξοπλισμού, που αποτελούν μέρος της εγκατάστασης αποθήκευσης και διανομής πετρελαιοειδών της εταιρείας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την έναρξη των εργασιών, ενώ έχει εξετάσει διεξοδικά και έχει λάβει μέριμνα για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία αποξήλωσης των εγκαταστάσεων.

Το έργο μετεγκατάστασης στο τερματικό υγρών καυσίμων του Βασιλικού υλοποιείται, ξεπερνώντας τις όποιες τεχνικές δυσκολίες παρουσιάστηκαν κυρίως λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία. Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται ο όμιλος, εκπληρώνεται στο σύνολό της η δέσμευση που είχε αναλάβει η εταιρεία προς την πολιτεία και την τοπική κοινωνία.

Ανταποκρινόμενος από την πρώτη στιγμή στο διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας της Λάρνακας για μετεγκατάσταση, ο Όμιλος «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» επένδυσε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ κατασκευάζοντας και μεταφέροντας όλες τις υποδομές παραλαβής δια θαλάσσης, αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων του στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στο Βασιλικό.

Στόχος, παράλληλα, παραμένει, η αποφασιστική προώθηση της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μέσω της αξιοποίησης των ιδιόκτητων οικοπέδων του Ομίλου.Κύριες Ειδήσεις

Translate »