Δυο μεγάλες αναπτύξεις της πόλης που εγκρίθηκαν από την Περιβαλλοντική Αρχή


Την υπεροχή της όσον αφορά την προσέλκυση μεγάλων αναπτύξεων απέδειξε και πάλι η Λεμεσός το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ειδικότερα, από τις οκτώ μεγάλες αναπτύξεις στις οποίες άναψε το πράσινο φως η Περιβαλλοντική Αρχή κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, οι πέντε θα υλοποιηθούν στην επαρχία Λεμεσού, οι δύο στην επαρχία Λάρνακας και μία στην επαρχία Πάφου.

Πιο κάτω παραθέτουμε τις μεγάλες αναπτύξεις που εγκρίθηκαν κατά τη φετινή χρονιά, οι οποίες προωθούνται για να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια στη Λάρνακα.

Park Avenue

Το Park Avenue της Santabros Enterprises θα ανεγερθεί επί της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, στη συμβολή της με την οδό Αδαμάντιου Κοραή, στην ενορία Χρυσοπολίτισσα, στο κέντρο της Λάρνακας, σε τεμάχιο με εμβαδόν 936 τ.μ.

Πρόκειται για πολυώροφο κτήριο οικιστικής χρήσης, το οποίο θα αποτελείται από 11 υπέργεια επίπεδα (συμπεριλαμβανομένου του ισογείου), με το μεγαλύτερο ύψος του κτηρίου να ανέρχεται στα 45,35 μέτρα και ένα ημι-υπόγειο επίπεδο, το οποίο θα διαμορφωθεί κυρίως ως χώρος στάθμευσης 38 θέσεων.

Ο χώρος στο επίπεδο του ισογείου θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως χώρος στάθμευσης ενώ ο δεύτερος όροφος μέχρι και τον δέκατο θα αποτελούνται από οικιστικές αναπτύξεις. Στους ορόφους από τον δεύτερο έως τον ένατο θα χωροθετούνται συνολικά 23 διαμερίσματα.

Το έργο θα βρίσκεται 1.300 μέτρα από την Μαρίνα Λάρνακας.

Οικιστική ανάπτυξη από την Lezanco Properties

Οικιστική ανάπτυξη με 479 οικιστικές μονάδες στην περιοχή Δρομολαξιάς- Μενεού, ιδιοκτησία της Lezanco Properties Ltd. Οι 37 θα είναι κατοικίες τύπου έπαυλης και οι 442 θα είναι διαμερίσματα ανεπτυγμένα σε 13 πολυκατοικίες (έξι ορόφων), με τους υποστηρικτικούς τους χώρους. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει ένας παιδικός σταθμός, ένα κιόσκι/περίπτερο, ένα κολυμβητήριο, μια λέσχη για τους κατοίκους και υπόγειος χώρος στάθμευσης, όπου το συνολικό τους εμβαδό (σφραγισμένου και μη από όλους τους ορόφους, περιλαμβανομένου και του υπογείου) θα ανέρχεται στα 92,800 τ.μ. Οι χώροι στάθμευσης στο ισόγειο θα είναι 277 και θα βρίσκονται γύρω από τις πολυκατοικίες και το κεντρικό πάρκο ενώ 32 χώροι στάθμευσης θα αποτελούν θέσεις για ΑΜΕΑ και για επισκέπτες.

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης αναμένεται να έχει συνολική χωρητικότητα 343 θέσεων.

Η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δέκα χρόνια. Το τεμάχιο στο οποίο θα υλοποιηθεί η ανάπτυξη είναι έκτασης 105,610 τ.μ. και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας.Κύριες Ειδήσεις

Translate »