Αναπτυξιακό μπουμ δυτικά του αεροδρομίου Λάρνακας


Πηγή: stockwatch.com.cy

Την ανέγερση εκατοντάδων νέων οικιών και ενός ξενοδοχείου αναμένουν οι κοινότητες που βρίσκονται δυτικά του αεροδρομίου Λάρνακας, εκτιμώντας ότι θα δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Μενεού – Δρομολαξίας Κύπρος Ανδρονίκου, δήλωσε στη StockWatch ότι «στην ευρύτερη περιοχή προωθούνται σημαντικές τουριστικές επενδύσεις οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής ενώ θα δημιουργήσουν και αρκετές θέσεις εργασίας».

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του δήμου υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ιδιωτικών επαύλεων στις οποίες διαμένουν είτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, είτε ενοικιάζονται, χωρίς όμως να επωφελείται ιδιαίτερα ο δήμος πέραν των αναγκαίων φόρων που καταβάλλουν διότι πρόκειται για οικογένειες οι οποίες σπάνια επισκέπτονται τις ταβέρνες και τα κέντρα της περιοχής.

Ο κ. Ανδρονίκου ανέφερε όμως ότι το μέλλον ανήκει στην περιοχή διότι η νέα τουριστική επέκταση της Λάρνακας θα είναι στις συγκεκριμένες κοινότητες.

«Ήδη τρέχουν οι διαδικασίες για δύο μεικτές τουριστικές αναπτύξεις και ένα ξενοδοχείο στο δήμο μας. Η μία ανάπτυξη αφορά την ανέγερση 254 οικιστικών μονάδων και άλλων συναφών αναπτύξεων και η άλλη 464 οικιστικές μονάδες, τα δύο αυτά έργα έχουν ήδη εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια και τώρα εξετάζεται η οικιστική άδεια», επεσήμανε.

Όπως είπε, στο μικροσκόπιο του δήμου αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο ογκωδέστατος φάκελος της εταιρείας Lezanco Properties Ltd, για την εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας για 13 εξαώροφα κτήρια και 37 τριώροφα κτήρια. Το έργο, είπε, υπολογίζεται να έχει την ικανότητα στέγασης μέχρι και 1,550 ατόμων ενώ αναμένεται να ελκύσει κυρίως κύπριους αγοραστές, νεαρά ζευγάρια και οικογένειες.

Δεύτερο ξενοδοχεία και στα Περβόλια

Στην γειτονική κοινότητα στα Περβόλια προωθείται η διαδικασία εξασφάλισης οικοδομικής άδειας ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 180 κλινών της εταιρείας Marenonte Investments Ltd, ανέφερε ο κοινοτάρχης Κώστας Τίγγης.

Για την ώρα η τουριστική κίνηση προέρχεται από τις ιδιωτικές παραθεριστικές επαύλεις οι οποίες ανήκουν σε κύπριους, βρετανούς και ρώσους οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Τίγγης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι μόνιμοι κάτοικοι είμαστε 3χιλ. και το καλοκαίρι φθάνουμε τις 7 χιλ. συν του θαμώνες του E-Hotel, το οποίο φέτος δεν λειτούργησε λόγω κορωνοϊού».

Η αυξημένη ζήτηση από τουρίστες τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε τους κατοίκους να δημιουργήσουν διαμερίσματα τα οποία ενοικιάζουν μέσω της πλατφόρμας Airbnb, ανέφερε ο κ. Τίγγης, για να προσθέσει ότι «φέτος παρέμειναν κλειστά επειδή δεν υπάρχουν τουρίστες στην περιοχή μας».

Ζητούν αντισταθμιστικά μέτρα από αεροδρόμιο

Πάντως και οι δύο κοινότητες συνεχίζουν να ζητούν αντισταθμιστικά μέτρα από την παρουσία του αεροδρομίου Λάρνακας.
Ειδικότερα ο δήμος Μενεού – Δρομολαξίας, διότι όπως ανέφερε ο κ. Ανδρονίκου το αεροδρόμιο κατά 30% εμπίπτει στα όρια του δήμου, επισημαίνοντας ότι «επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του, ειδικά στην περιοχή Μενεού, όπου σημαντικές εκτάσεις γης εμπίπτουν στις καμπύλες προσγείωσης αεροσκαφών των οποίων μηδενίστηκε η αξία παρά το ότι βρίσκονται πλησίον του παραλιακού μετώπου του Μενεού.Κύριες Ειδήσεις

Translate »