Έτσι θα καταβληθεί το εφάπαξ επίδομα σε αυτοεργοδοτούμενους και επιχειρήσεις [ΒΙΝΤΕΟ]


Οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν την οτιδήποτε ενέργεια αφού το Υπουργείο έχει τα στοιχεία, θα τα επεξεργαστεί και αυτοί που δικαιούνται το επίδομα θα το λάβουν είτε με επιταγή είτε με έμβασμα στον λογαριασμό τους.

Με δύο τρόπους θα καταβληθεί τέλη της ερχόμενης εβδομάδας το εφάπαξ επίδομα για στήριξη των επιχειρήσεων και των αυτοεργοδοτουμένων, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Ζαχαριάδης.

Όπως εξηγεί ο κος Ζαχαριάδης, προκειμένου να αποφευχθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και περισυλλογής στοιχείων από τις επιχειρήσεις, το Υπουργείο έκρινε πως είναι ορθότερο με βάση τα στοιχεία που έχει ήδη στην κατοχή του από τη δεύτερη φάση των σχεδίων στήριξης, να πληρώσει τους δικαιούχους αυτόματα.

Διευκρίνισε δε, πως οι επιχειρήσεις θα πληρωθούν με επιταγές, οι οποίες θα σταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση τους, ενώ οι αυτοεργοδοτούμενοι θα λάβουν έμβασα από την κυβέρνηση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ο κος Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε πως οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν την οτιδήποτε ενέργεια αφού το Υπουργείο έχει τα στοιχεία, θα τα επεξεργαστεί και αυτοί που δικαιούνται το επίδομα θα το λάβουν με τους πιο πάνω τρόπους, ανάλογα με το αν πρόκειται για επιχείρηση ή για αυτοεργοδοτούμενο.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα σχέδια, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας μέχρι το Σάββατο ούτως ώστε οι δικαιούχοι να επιβάλουν τις αιτήσεις τους.Κύριες Ειδήσεις

Translate »