Έργο «μαμούθ» στις καμάρες του νότου στο Μενεού


Πηγή: philenews.com


Το πράσινο φως για μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στο Μενεού, πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Γλαύκος Κληρίδης άναψε η περιβαλλοντική αρχή. Το έργο θα αποτελείται από 479 οικιστικές μονάδες όπου οι 37 θα είναι κατοικίες τύπου έπαυλης και οι 442 θα είναι διαμερίσματα ανεπτυγμένα σε 13 πολυκατοικίες (6 ορόφων), με τους υποστηρικτικούς τους χώρους.

Θα υπάρχει επίσης ένας παιδικός σταθμός, ένα κιόσκιπερίπτερο, ένα κολυμβητήριο, μια λέσχη για τους κατοίκους και υπόγειος χώρος στάθμευσης όπου το συνολικό τους εμβαδό (σφραγισμένου και μη από όλους τους ορόφους, περιλαμβανομένου και του υπογείου) θα ανέρχεται στα 92,800 τ.μ.

Οι χώροι στάθμευσης στο ισόγειο απαριθμούνται στους 277 και βρίσκονται γύρω από τις πολυκατοικίες και το κεντρικό πάρκο, με τους 32 χώρους στάθμευσης να αποτελούν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και 2 θέσεις για επισκέπτες. Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης με συνολική χωρητικότητα 343 θέσεων στάθμευσης. Οι επαύλεις θα χωροθετηθούν περιμετρικά στη νοτιοανατολική πλευρά του τεμαχίου και οι πολυκατοικίες κατά μήκος των δύο δρόμων πρωταρχικής σημασίας, δηλαδή κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του τεμαχίου. Στο κέντρο της οικιστικής ανάπτυξης θα διαμορφωθεί μια πλατεία/ πάρκο. Η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί σε 4 φάσεις, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 10 χρόνια.

Το προτεινόμενο έργο με τοπωνύμιο «Καμάρες του Νότου», Δήμος Μενεού – Δρομολαξιάς. Το τεμάχιο του ΠΕ είναι ιδιοκτησία της εταιρείας LEZANCO PROPERTIES LTD και έχει συνολική έκταση 105,610 τ.μ. Το τεμάχιο εμπίπτει σε δυο πολεοδομικές ζώνες: Σε ζώνη Κα6 – περιοχή με επικρατούσα χρήση την οικιστική κατά 96% και σε Δα2 – ζώνη προστασίας (ελεύθεροι χώροι πρασίνου, πάρκα κ.α.) κατά 4%, με συντελεστή δόμησης 90% και 1% αντίστοιχα.

H περιοχή που εμπίπτει σε ζώνη προστασίας Δα2 θα ενταχθεί στον χώρο πρασίνου του έργου.

Το τεμάχιο του προτεινόμενου έργου βρίσκεται 2 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας.Κύριες Ειδήσεις

Translate »