Breaking News

Trust Insurance Cyprus: Ανάμεσα στους 10 καλύτερους εργοδότες παγκοσμίως


Μια ακόμη διεθνής διάκριση για την Trust Insurance αφού έχει ενταχθεί,  ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως και διεκδικεί το βραβείο «Καλύτερος Εργοδότης» από το Investors In People του London International Office.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στη διάρκεια τελετής στις 23 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Η Trust, τοποθετώντας την Κύπρο για άλλη μία φορά στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη, είναι η μοναδική Κυπριακή Εταιρεία που θα βρίσκεται εκεί διεκδικώντας την πρώτη θέση.

Η Σούλα Γιωρκά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας, εξηγεί, πώς η Trust μετά από την μοναδική διάκριση που έχει δοθεί σε κυπριακό οργανισμό το High Performing Platinum Award, κατάφερε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Καταρχήν τι είναι το Investors in People;
Το Διεθνές Πρότυπο Investors in People (IIP) δημιουργήθηκε το 1991 με πρωτοβουλία της Βρετανικής Κυβέρνησης, δραστηριοποιείται σε 75 χώρες παγκοσμίως και έχει υιοθετηθεί από περισσότερες από 14.000 επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο που ορίζει τι χρειάζεται ένας οργανισμός για να οδηγήσει, να υποστηρίξει και να διαχειριστεί καλά το ανθρώπινο του δυναμικό για βιώσιμα και κερδοφόρα αποτελέσματα. Το πρότυπο εξετάζει τις πρακτικές και τα αποτελέσματα σε έναν οργανισμό κάτω από τρεις κατηγορίες επιδόσεων: Ηγεσία, Υποστήριξη και Βελτίωση. Η Αναγνώριση με το Πρότυπο IIP πιστοποιεί την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων του οργανισμού σε συνάρτηση με το όραμα, τη στρατηγική και τις αξίες του, ενώ παράλληλα αποτελεί ένδειξη εξαιρετικού εργοδότη, αποδοτικού χώρου εργασίας  και συνεχούς προσανατολισμού στην Αριστεία.

Πότε πήρε η Εταιρεία την πρώτη της διάκριση στο  IIP;
Το 2013, όπως αναφέρει  η κ. Γιωρκά “ η Trust μέσα σε μόλις 4 χρόνια ολοκλήρωσης των εργασιών της, πιστοποιήθηκε με το Investors In People, στο βασικό επίπεδο. Σε μια περίοδο ανεργίας αλλά και αβεβαιότητας στην εργασία, πρωταρχικός στόχος της Trust ήταν η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της.”  Μέσα από την ανάλυση που έγινε από τους αρμοδίους  του Προτύπου, διαπιστώθηκε ότι η Trust ήδη εφάρμοζε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις όπως, καθήκοντα, αξιολογήσεις, προοπτικές καριέρας, σχέδια προσωπικής ανάπτυξης, κ.α., ώστε να πιστοποιηθεί άμεσα με το πρότυπο IIP Standard.

Και πώς από την πρώτη βασική διάκριση καταφέρε να εξασφαλίσει την ανώτερη διάκριση High Performing Platinum από το  IIP του London International office;  
Το 2017, δηλαδή μόλις 4 χρόνια αργότερα, η Trust Insurance γίνεται η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να εξασφαλίσει,  τη διάκριση High Performing – Platinum από το London International Office. Αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο της εταιρείας που εργαζόμαστε, πιστέψαμε ότι θα τα καταφέρουμε, και τα καταφέραμε.  Πρόκειται για την ανώτερη διάκριση, που απονέμεται  από το IIP στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού και η εταιρεία μας συγκαταλέγεται στις λίγες εταιρείες παγκοσμίως που την έχουν εξασφαλίσει..  Με αυτό τον τρόπο, η Trust λοιπόν ανεβάζει την Κύπρο στο υψηλότερο σκαλοπάτι, αφού η διάκριση αυτή είναι τιμητική όχι μόνο για την Εταιρεία αλλά και για την ίδια τη χώρα μας. Η Trust έχει αποδείξει πως είναι οργανισμός «Πρωταθλητής». Γιατί:
•    Κατακτά πάντα υψηλά επίπεδα ποιότητας μέσα από κάθε μέτρηση
•    Προσφέρει άψογα προϊόντα και άριστες υπηρεσίες
•    Εμπνέει την απόλυτη αφοσίωση στο προσωπικό και τους πελάτες της
•    Έχει  εντυπωσιακά αποτελέσματα απόδοσης και κερδοφορίας
Είναι παράλληλα, μια Εταιρεία που οι άνθρωποι της επιτυγχάνουν συνεχείς υπερβάσεις στην απόδοση τους.
Σύμφωνα με την  κ. Σούλα Γιωρκά, η διεθνής αυτή αναγνώριση ερμηνεύεται ως μία ισχυρή απόδειξη ότι το εργασιακό περιβάλλον και οι ευκαιρίες ανάπτυξης στην Trust, μετατρέπουν το προσωπικό σε επαγγελματίες υψηλού επιπέδου. «Για μένα», συνέχισε, «αποτελεί καθημερινή πρόκληση ώστε να είμαι αποτελεσματική στην καθοδήγηση της ομάδας προς τη σωστή ανοδική κατεύθυνση, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους».

Σε ποιους τομείς αξιολογήθηκε η εταιρεία για το High Performing Platinum και ποια είναι τα κριτήρια του Investors In People;  
Η φιλοσοφία του Προτύπου περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικές αρχές, την Ηγεσία, την Υποστήριξη και τη Βελτίωση. Αυτές οι αρχές αποτελούνται από 36 συνολικά περιοχές αξιολόγησης που περιστρέφονται γύρω από εννέα (9) δείκτες. Όλα αυτά τα στοιχεία, λειτουργούν αρμονικά σε συνεχή ρυθμό για τη βελτίωση της Επιχειρησιακής Απόδοσης.

Οι 9 αυτοί δείκτες είναι: Ηγεσία και Εμπνευση, Αξίες και Συμπεριφορές, Ενδυνάμωση και Συμμετοχή, Διαχείριση Απόδοσης, Αναγνώριση και Επιβράβευση Υψηλής Απόδοσης, Δομή Εργασιών, Ανάπτυξη Ικανοτήτων, Παροχή Συνεχούς Βελτίωσης, και Δημιουργία Διαρκούς Επιτυχίας. Σε κάθε δείκτη υπάρχουν 4 κατηγορίες επιδόσεων αλλά και 3 θεματικές περιοχές. Η Trust λοιπόν, αξιολογήθηκε σε 108 περιοχές με άξονα τις 3 βασικές αρχές του Προτύπου.

Πώς η Trust κατάφερε να διεκδικεί σήμερα το διεθνές  βραβείο «Καλύτερος Εργοδότης»; 
Η εταιρεία μας, με τη διάκριση High Performing Platinum, κέρδισε πολύ περισσότερα, αφού κατάφερε με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης να εντυπωσιάσει ακόμη και τον ίδιο τον Οργανισμό IIP. Αυτή τη στιγμή η Trust συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 υποψήφιες εταιρείες παγκοσμίως, για την κατάκτηση του βραβείου Best Platinum Employer. H τελετή απονομής και βράβεσης θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, και εκεί θα μάθουμε και την κατάταξη της εταιρείας. Στόχος μας είναι η πρωτιά, αλλά μετρούμε ως τεράστια επιτυχία και μόνο που η Trust Insurance Cyprus, βρίσκεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως και να τις ανταγωνίζεται ισάξια. Ήδη έχουμε τοποθετήσει την Εταιρεία μας αλλά και τη χώρα μας στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη και αυτό μας κάνει όλους πολύ περήφανους.

Ευχόμαστε να φέρουμε πίσω στην Κύπρο το βραβείο Best Employer αλλά όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, είμαστε ήδη νικητές και αυτό το οφείλουμε στον κόσμο μας που αξίζει όχι ένα αλλά Χίλια Μπράβο!

Πηγή:



Κύριες Ειδήσεις





Translate »