H πόλη μας απέκτησε τη δική της μπύρα


Της Γεωργίας Ιωαννίδου
(Εκδότρια περιοδικού L.AVoice)

Μία τυχαία συνάντηση με ένα καλό μου φίλο, υπήρξε η αιτία για αυτό το ρεπορτάζ. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Σάββα. Ένα παιδί φιλόδοξο που τόλμησε πριν από μερικά χρόνια να φτιάξει την πρώτη δισκογραφική εταιρεία της πόλης μας, ενώ παράλληλα λειτούργησε με επιτυχία και εξακολουθεί να το κάνει μέχρι σήμερα ένα υπέροχο μπαράκι το γνωστό Barrel House. Η αγάπη του για τη δουλειά του τον οδήγησε να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργή-σει τη δική του μπύρα με σκοπό να προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση σε όσους αγαπούν το συγκεκριμένο αυτό ποτό. Στην συνέντευξη που ακολουθεί είχαμε την ευκαιρία να μάθου-με πολλά και ενδιαφέροντα για το νέο το εγ-χείρημα.

 

Πότε ξεκίνησε η ιδέα; Πες μας λίγα λόγια για την εταιρεία σου;

Το Mad Pan Beer Project ξεκίνησε το 2010 στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στο μπαρ μου το Barrel House. Τότε, ήθελα να έχω την πιο με-γάλη συλλογή από μπύρες στην Λάρνακα και μέσω αυτού του στόχου, μπήκα στο χώρο της μπύρας με δοκιμές και μελέτη που σιγά σιγά οδήγησαν και στην παραγωγή μπύρας.

Το 2013 η ιδέα έγινε πράξη με την παραγωγή της πρώτης μου μπύρας που ήταν διαθέσιμη μόνο στο μπαρ μου. Η ανταπόκριση ήταν τε-ράστια!

Από το 2013 μέχρι σήμερα έχω παράξει 10 διαφορετικές μπύρες, όλες με πρώτης ποιότη-τας υλικά, αλλά η Barrel House Pale Ale είναι η πρώτη μου μπύρα η οποία θα είναι διαθέσιμη ολόχρονα αλλά και σε άλλους χώρους εκτός του μπαρ. Οι προηγούμενες 9 ήταν όλες περιο-ρισμένης παραγωγής και έχουν όλες εξαντλη-θεί.

Το Mad Pan Beer Project έχει σκοπό να προ-σφέρει ποιοτική μπύρα στους φίλους της μπύ-ρας και όχι μόνο.

 

 

Γιατί κάποιος να προτιμήσει την δικιά σου μπύρα;

Σε αντίθεση με πολλές άλλες μπύρες που κυκλοφορούν στην Κυπριακή αγορά, η Barrel House Pale Ale είναι μία μπύρα η οποία παρά-γεται με 100% ποιοτικά υλικά Είναι ξανθή με 6.1% αλκοόλ, φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλ-τράριστη. Είναι μια μπύρα γεμάτη γεύση και ποιότητα που παράγεται στον τόπο μας.

Γι αυτό!!

 

Πως νιώθεις που έγινες αιτία η πόλη μας να αποκτήσει την δική της μπύρα;

Έτσι όπως το θέτεις νιώθω σίγουρα κολα-κευμένος αλλά, προσωπικά, δεν θεωρώ ότι η Barrel House Pale Ale είναι η μπύρα της Λάρ-νακας. Απλά είναι μια ποιοτική μπύρα που έχει τη βάση της στην Λάρνακα. Αν θέλουν η αρμό-διες αρχές να έχει η πόλη μας δική της μπύρα μπορώ να βοηθήσω, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να το ζητήσουν αλλά προσωπικά, νομίζω η Λάρνακα έχει πιο σοβαρά θέματα να λύσει πρώτα.

 

 

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα Παναγιώτη;

Αυτή τη στιγμή είμαι στη διαδικασία της προώθησης της Barrel House Pale Ale αλλά και του Mad Pan Beer Project. Παράλληλα δουλεύω στα νέα κοκτέιλ του νέου μενού του μπαρ μου, του Barrel House Bar αλλά και στην νέα σειρά από εκλεκτά πούρα τα οποία θα λανσάρω σύντομα στην Κυπριακή αγορά, κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε σύντομα.

Την Barrel House Pale Ale μπορείτε να την προμηθευτείτε από το Barrel House Bar αλλά και online στο www.facebook.com/madpanbeer
H συνέντευξη δημοσιεύεται στο τοπικό free press περιοδικό L.AVoice – Tεύχος Δεκεμβρίου Ιανουαρίου 

15338887_1189337664478885_1001206365098245064_n

fullsizerender

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »