Breaking News

40 χρόνια παρουσίας της εταιρείας Παραδεισιώτη…


Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Capital.com.cy έδωσε ο κ. Παύλος Παραδεισιώτης, ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης Παραδεισιώτης.

Στη συνέντευξη του ο ιδιοκτήτης μιλά για την εταιρεία του, την εξέλιξη, την ανάπτυξη και τα μελλοντικά σχέδια. Στην Κύπρο το όνομα Παραδεισιώτης έχει ταυτιστεί με τους καταναλωτές που εκτιμούν τη φρεσκάδα, τη γεύση, την επιλογή και την ποιότητα. Από τις αρχικές καταβολές της ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση πριν από 40 χρόνια, η Παραδεισιώτης έχει επεκταθεί σε ένα μεγάλο σύγχρονο όμιλο παρασκευής τροφίμων.

Αν και η εταιρεία έχει τη βάση της ση Λεμεσό, εν τούτοις όμως τα πάντα ξεκίνησαν  από το χωρίο Ορά, που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας.

H ανάπτυξη της εταιρείας από το 1975 μέχρι σήμερα

1975:

Ο πατήρ Ανδρέας Παραδεισιώτης ξεκίνησε να εκτρέφει κοτόπουλα στο χωριό Ορά, αρχικά για να προμηθεύει πουλερικά στην οικογένεια και φίλους και αργότερα για να προμηθεύει άλλες αγροτικές κοινότητες της ορεινής επαρχίας Λάρνακας και γνωστούς του στη Λεμεσό.
1980:

Δημιουργία των πρώτων εμπορικών εγκαταστάσεων εκτροφής κοτόπουλων, λόγω αυξημένης ζήτησης.
Ακολουθώντας μία περίοδο ραγδαίας ανάπτυξης, τέσσερα επιπρόσθετα κτίρια εκτροφής κοτόπουλων ανεγέρθηκαν κατά τα έτη 1982, 1984, 1985 και 1986.
1985:
Η Παραδεισιώτης κατασκευάζει το πρώτο της ανεξάρτητο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών στην Ορά
1986:
Ένα ημιαυτόματο πτηνοσφαγείο κατασκευάζεται στην Ορά, όπου προσδίδει μεγάλη δυναμικότητα στη συνεχώς αναπτυσσόμενη λιανική, χονδρική και τροφοδοτική αγορά.
1988: Ιδρύεται επισήμως η Παραδεισιώτης ΛΤΔ, με μετόχους τα οκτώ παιδιά μέλη της οικογένειας.
1989:

Εγκαθιδρύεται στη Λεμεσό μια μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλων για παραγωγή τεμαχισμένου κοτόπουλου, μοναδική καινοτομία για την τότε εποχή στην Κύπρο. Η μονάδα λειτουργούσε και ως κέντρο χονδρικής διανομής.
Άνοιγμα του πρώτου καταστήματος λιανικής πώλησης κοτόπουλων Παραδεισιώτη στη Λεμεσό, ιδέα η οποία στέφθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία. Επίσης, από αυτό το κέντρο προερχόταν πολύτιμη ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές, σχετικά με τα υφιστάμενα και νέα προϊόντα.
1990: Οι διαδικασίες πώλησης επεκτάθηκαν έτσι ώστε να καλύπτουν ολόκληρη την Κύπρο.
1993: Δύο σύγχρονες φάρμες κοτόπουλων Παραδεισιώτη κατασκευάζονται. Αυτές οι φάρμες οι οποίες ενσωμάτωσαν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της βιομηχανίας, σχεδιάστηκαν ώστε να εξασφαλίσουν την πλήρη ευημερία των πτηνών.
2003:

 

 

Ακολουθώντας μια ευρύτερη περίοδο συνεχούς ανάπτυξης, η Παραδεισιώτης ιδρύει ένα αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών στην Αραδίππου, θέτοντας έτσι γερές βάσεις για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και υγιεινής των πτηνών.
Σε μεταγενέστερο στάδιο, η επιχείρηση αναλαμβάνει την κατασκευή της πιο προηγμένης της, πλήρως αυτοματοποιημένης μονάδας εκτροφής κοτόπουλων.
Με την επικείμενη είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, η Παραδεισιώτης ξεκινά ένα πρόγραμμα επιθεώρησης και αναβάθμισης των ήδη υψηλών λειτουργικών της επιπέδων, έτσι ώστε να εναρμονιστεί πλήρως με όλους τους κανονισμούς και προδιαγραφές της Ε.Ε., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κανονισμούς περί σφαγείων.

2005:

Ως μέρος της εταιρικής της στρατηγικής για επέκταση στο χώρο του χοιρινού, βοδινού και αρνίσιου κρέατος, η Παραδεισιώτης εξαγοράζει την Costakis Constantinou Prepared Quality Foods Ltd. Η εταιρεία αργότερα μετονομάστηκε Paradisiotis PQF Ltd.
2007:

 

 

Η εταιρεία υλοποιεί μια ακόμα τολμηρή κίνηση, κτίζοντας ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων, χρησιμοποιώντας τεχνολογία ανώτατου τεχνικού επιπέδου. Το εργοστάσιο, το οποίο άρχισε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο, θεωρείται ορόσημο στην κυπριακή βιομηχανία.
Η δημιουργία μιας μονάδας έτοιμων προϊόντων μέσα στο νέο εργοστάσιο, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της Παραδεισιώτης στο νέο αυτό τομέα αγοράς.
Επίσης, το 2007 η Παραδεισιώτης αποκτά επιπρόσθετες πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
2014: Ανάπτυξη εμπορίας και στο ψάρι.
Eγκριση εγκαταστάσεων από Taco Bell για παραγωγή των προψημένων προϊόντων της.
2015: Ανέγερση δύο νέων υπερσύγχρονων υποστατικών εκτροφής στην Ορά για περαιτέρω κάλυψη των αναγκών της σε φρέσκα κοτόπουλα.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »