Breaking News

Χαραλαμπίδης Κρίστης: Τιμητική Διάκριση στα βραβεία Πράσινων Προμήθειων GPP Awards 2017


Η Χαραλαμπίδης Κρίστης, η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου,  απέσπασε μια ακόμα τιμητική διάκριση στα Βραβεία Πράσινων Προμήθειων GPP Awards 2017.

Η τελετή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Τράπεζας, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και το βραβείο «Πράσινων Προμήθειων» παρέδωσε στη διευθύντρια Marketing και Εταιρικής Εικόνας κυρία Σωτηρούλα Σωτηρίου, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κύριος Νίκος Κούγιας.

Πιο συγκεκριμένα, η Χαραλαμπίδης Κρίστης διακρίθηκε στον τομέα γενικής πολιτικής,για το  περιβαλλοντικό πρόγραμμα που εφαρμόζει και το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης λύσης για την ολοκληρωμένη ενεργειακή εκμετάλλευση των ληγμένων γαλακτοκομικών προϊόντων σε υφιστάμενες κεντρικές μονάδες αναερόβιας συγχώνευσης αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων.  Το συγκεκριμένο έργο, αναπτύχθηκε για την εύρεση της βέλτιστης λύσης σε σχέση με τη διαχείριση των ληγμένων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κύπρο, με σκοπό την παραγωγή βιοαερίου, το οποίο θα αξιοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας.

Η τεχνολογία Αναερόβιας Χώνευσης για την επεξεργασία αυτού του είδους παραπροϊόντων αποτελεί μια πολύ ελκυστική λύση καθώς μέσα από τη διαδικασία επιτυγχάνεται η μείωση του ρυπαντικού φορτίου αποβλήτων υψηλής οργανικής φόρτισης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Η τεχνολογία Αναερόβιας Χώνευσης, είναι ουδέτερη ως προς το διοξείδιο του άνθρακα ενώ ταυτόχρονα παράγεται μεθάνιο. Παράλληλα, το μεθάνιο μπορεί να αξιοποιηθεί για καύση σε συστήματα παραγωγής ηλεκτρισμού.

Μέσα από το έργο έχει πραγματοποιηθεί και η περιβαλλοντική ανασκόπηση της κυπριακής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η εγκατάσταση της πιλοτικής μονάδας.

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου. Παραμένει  ηγέτης στον τομέα παραγωγής και διανομής τροφίμων,  προσφέροντας  διαχρονικά και πάντα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας,  προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας,  διατηρώντας την αυθεντικότητα των γεύσεων.
Αποτελεί μια από τις ισχυρές βιομηχανίες της χώρας, η οποία διακρίνεται και για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της,  με το πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», να αγκαλιάζει ολόκληρη την Κύπρο, χαρίζοντας χιλιάδες παιδικά χαμόγελα.
Η ποιότητα Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη με την εταιρία να δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε περισσότερες από 40 χώρες, αποτελώντας την  μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου.
#CharalambidesChristis
#ToKaliteroMas



Κύριες Ειδήσεις





Translate »