Breaking News

Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Παραδόθηκε η επιταγή στην Cymepa


Εδώ και ένα χρόνο, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, στα πλαίσια του προγράμματος  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους απέναντι στο περιβάλλον και με στόχο την ευαισθητοποίηση του αγοραστικού κοινού της Κύπρου σε ότι αφορά τη μόλυνση των θαλασσών,  έχουν λανσάρει μια σειρά από τσάντες πολλαπλής χρήσης για τους πελάτες των υπεραγορών. Η μεγάλη αυτή  προσπάθεια στοχεύει στη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας και των αρνητικών συνεπειών της.
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, θέλοντας να ενισχύσουν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, έχουν συνεργαστεί με την CYMEPA (Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου περιβάλλοντος) για να υποστηρίξουν τις ενέργειες της για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών να δίνεται σε αυτό το φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Η Υπεύθυνη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, κ. Ελίνα Θεοδότου, επισκέφθηκε την Τετάρτη (8/11), τα κεντρικά γραφεία της CYMEPA στη Λεμεσό ώστε να παραδώσει το ποσό των 3000 ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί από τις μέχρι στιγμής πωλήσεις των επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών.
“Πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα εμείς στην Κύπρο, ζώντας σε ένα νησί, μας καθιστά ακόμη πιο υπεύθυνους να ευαισθητοποιηθούμε και να προστατεύσουμε τα ύδατα της Μεσογείου. Για τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, η ενέργεια αυτή ήταν και είναι απαραίτητη, για αυτό και υιοθετήσαμε την ιδέα της τσάντας πολλαπλής χρήσης σε όλα τα καταστήματά μας, ως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ελαχιστοποίησης των μεγάλων ποσοτήτων πλαστικών σακουλιών που καταστρέφουν το θαλάσσιο περιβάλλον μας», δήλωσε η κ. Θεοδότου κατά την παράδοση της επιταγής.
Ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA Δρ. Μιχάλης Ιερείδης αφού ευχαρίστησε τις Υπεραγορές Αλφαμέγα και το Μέλος της Cymepa κ. Μαρτίνα Μάιντερς, για την εξαίρετη πρωτοβουλία που είχαν για να μειωθεί η χρήση και το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας, υπογράμμισε ιδιαιτέρως τη γενναιόδωρη χορηγία εκ μέρους των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ που θα συνδράμει στο έργο της CYMEPA.
Επιπρόσθετα, ο Δρ. Ιερείδης ανέφερε ότι «ο κύριος στόχος της CYMEPA είναι η αποτελεσματική πρόληψη της ρύπανσης των θαλασσών μέσω περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και εφαρμόζοντας προγράμματα εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία».
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ συνεχίζουν την ενημέρωση των πελάτων τους για τα πολύπλευρα ωφελήματα που προσφέρει η επιλογή της τσάντας πολλαπλής χρήσης έναντι της πλαστικής. Οι διάφορες περιβαλλοντικές ενέργειες που οργανώνονται έχουν ως κεντρικό στόχο τη μείωση της πλαστικής σακούλας, έτσι ώστε να  ενισχύσουν το έργο της CYMEPA.  Οι τσάντες είναι διαθέσιμες σε όλες τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παγκύπρια και κυκλοφορούν με τέσσερα διαφορετικά μηνύματα.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »