Τέλος στις παραπλανητικές ενδείξεις χλμ μεταχειρισμένων οχημάτων


Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών δεν θα προχωρά σε εγγραφή σε περίπτωση που διαπιστωθεί επέμβαση στο οδομετρητή

Στο τέλος φαίνεται να φτάνει το θέμα με τις παραπλανητικές ενδείξεις χιλιομέτρων σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όπως αναφέρει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, το Τμήμα Τελωνείων, σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Σύνδεσμο με ημερομηνία 07 Αυγούστου, πληροφόρησε ότι πολύ σύντομα θα περιλάβει ως υποχρεωτική πληροφορία κατά την εκτελώνιση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, την ένδειξη του αριθμού χιλιομέτρων που διάνυσε το αυτοκίνητο. Επιπρόσθετα, η βάση δεδομένων του Τμήματος Τελωνείων θα είναι στη διάθεση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών κατά την εγγραφή του οχήματος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην περίπτωση που το Τμήμα Οδικών Μεταφορών διαπιστώσει ότι έγινε επέμβαση στο οδομετρητή του αυτοκινήτου, δεν θα προχωρά στην εγγραφή του και θα καταγγέλλει την περίπτωση στις Αρμόδιες Αρχές.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα που δημιουργείται από την εξαπάτηση των καταναλωτών με την παραπλανητική ένδειξη στον οδομετρητή του αυτοκινήτου, δεν είναι μόνο οικονομικό, τόσο στην αρχική τιμή της αγοράς του, όσο και στα έξοδα της συντήρησής του, αλλά έχει και άμεση σχέση  με τη διατήρηση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »