Breaking News

Τέλεστηκαν τα εγκαίνια του Radisson Blu Hotel (pics+vid)


Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη τελέστηκαν τα εγκαίνια του καινούργιου ξενοδοχείου της Λάρνακας Radisson Blu Hotel Larnaca – Με τη νέα και εντυπωσιακή άφιξη του Radisson Blu Hotel που έχει ξεκινήσει και επίσημα τη λειτουργία του ως το πρώτο business hotel της Κύπρου, το τουριστικό προφίλ της Λάρνακας πλέον αλλάζει

Η τελετή εγκαινίων έγινε στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, με άπαντες να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.

Για ένα μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για την πόλη της Λάρνακας αλλά και ευρύτερα για το νησί μας, το ξενοδοχείο Radisson Blu Hotel και το Εμπορικό του Κέντρο Q- Βlu Plazza, έκανε λόγο στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια.

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

«Μία ξενοδοχειακή μονάδα ορόσημο για τη Λάρνακα»

«Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η Quality Group, κορυφαία εταιρεία στην Κύπρο στον τομέα των επενδύσεων και της ανάπτυξης γης, και η Radisson Blu Hotel Group, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ξενοδοχείων στον κόσμο, αυστηρά προσηλωμένες στην αρτιότητα και στον επαγγελματισμό που τις διακρίνει, παρέδωσαν μία ξενοδοχειακή μονάδα ορόσημο για τη Λάρνακα. Με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική εξωτερική όψη και ιδιάζοντα εσωτερικό σχεδιασμό, οι πιο πάνω αναπτύξεις αναμορφώνουν την περιοχή του Λιμανιού της πόλης, προσδίδοντας νέα πνοή, μορφή και ταυτότητα στην περιοχή. Τόσο η σύγχρονη πολυτέλεια και το εύρος της υψηλής ποιότητας υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρει το ξενοδοχείο, όσο και οι δυνατότητες αγοράς, εστίασης και ψυχαγωγίας που προτείνει το έντεχνα εναρμονισμένο εμπορικό κέντρο, εξυπηρετούν απόλυτα τον επαγγελματικό, αλλά και τον τουρισμό αναψυχής» ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Μονάδα υψηλού επιπέδου και δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας

Και είπε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μία ακόμη μονάδα υψηλού επιπέδου στην κυπριακή τουριστική αγορά, αξίζει να αναφέρω ότι η δημιουργία της έφερε πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη.

«Και αυτό γιατί αφενός απέφερε και αποφέρει φορολογικά έσοδα στην επαρχία Λάρνακας και στο κράτος και αφετέρου γιατί στήριξε ουσιαστικά την τοπική κοινωνία με την άμεση ή έμμεση δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά το στάδιο των εργασιών ανέγερσης και κατασκευής όσο και τώρα που ευρίσκεται σε λειτουργία. Αναντίλεκτα, το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της θέσης της Κύπρου στον διεθνή χάρτη του τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας και της ανάπτυξης ακινήτων και έργων υψηλών προδιαγραφών» είπε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «η σχεδίαση και η ανέγερση του είναι παράλληλα ενδεικτικές της τεχνογνωσίας, της ικανότητας και της δυναμικής που έχουν αποκτήσει ο επιχειρηματικός και κατασκευαστικός τομέας της Κύπρου, χαρακτηριστικά που τους δίνουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται επάξια και να αναπτύσσουν συνεργασίες με τον επιχειρηματικό κόσμο του εξωτερικού».

Και ως αποτέλεσμα της ώθησης από την Κυβέρνηση

«Ταυτόχρονα, οι συνεργασίες αυτές προκύπτουν και ως αποτέλεσμα της ώθησης που έδωσε η Κυβέρνηση μέσα από τα φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα και τα στοχευμένα μέτρα που έλαβε, θέτοντας ως πρώτιστο μέλημα της να ανακόψει την ύφεση, να καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό προορισμό για ξένους επενδυτές, να προσδώσει περαιτέρω δυναμική στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας.

Η έντονη οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρείται, η σημαντική αύξηση της ζήτησης για οικιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες και οι μεγάλες ιδιωτικές αναπτύξεις αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, και τα συνεπακόλουθα πολλαπλού αντίκτυπου οφέλη που επέφεραν, επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν στον την πολιτική που ακολουθήθηκε.

Οι πολιτικές μας αυτές, σε συνδυασμό με τις προϋποθέσεις και προοπτικές που δημιουργήσαμε για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του τουρισμού, με κύρια τη δημιουργία Υφυπουργείου που έπεται το 2019, έδωσαν σημαντική ώθηση στον τομέα αυτό ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδύσεις στη ξενοδοχειακή βιομηχανία βοηθούν τα μέγιστα έτσι ώστε, η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός να αποκτήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι παραδοσιακών ανταγωνιστικών χωρών.

Προς τον σκοπό αυτό, μέσα από στοχευμένα φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα που δόθηκαν, όπως η αύξηση του συντελεστή δόμησης και η επιταχυνόμενη απόσβεση για επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, δόθηκε ώθηση στην αναβάθμιση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας» ανέφερε ο Πρόεδρος.

«Πέραν της δρομολόγησης ή της δημιουργίας νέων κλινών, οι οποίες θα αυξήσουν τη  συνολική δυναμικότητα κλινών της χώρας στις 104 χιλιάδες, πραγματοποιούνται επίσης επενδύσεις σε νέα εμπλουτιστικά έργα, οι οποίες είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται στο στάδιο όπως καζίνο – θέρετρο, μαρίνες, μεικτές αναπτύξεις και γήπεδα γκολφ, τα οποία αναβαθμίζουν την εμπειρία των επισκεπτών στις μονάδες διαμονής, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά και έμπρακτα το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Η σταθερή τροχιά ανόδου αφίξεων από το 2014, ο αριθμός ρεκόρ που καταγράφεται στην τουριστική κίνηση της πατρίδας μας και η σταδιακή αντιμετώπιση της εποχικότητας, πιστοποιούν ότι οι ενέργειες των προηγούμενων χρόνων έχουν αποδώσει καρπούς.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι όσον αφορά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 οι συνολικές αφίξεις 3 εκατομμυρίων 240 χιλιάδων τουριστών αποτελούν ιστορικό ρεκόρ εννιαμήνου, αυξημένο κατά 7,9% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Είμαι πεπεισμένος ότι μέσα από την κοινή προσπάθεια κρατικού και ιδιωτικού τομέα, ο τουρισμός θα συνεχίσει να ενισχύεται παρά τον έντονο ανταγωνισμό στο διεθνές περιβάλλον, και η Κύπρος θα καταστεί παγκόσμιος  ελκυστικός και ανταγωνιστικός προορισμός όχι μόνο για εποχικό. αλλά και για ολόχρονο τουρισμό.

Σειρά έργων στο στάδιο υλοποίησης

Η ολοκλήρωση  του ξενοδοχείου Radisson Blu και του Εμπορικού Κέντρου Q- Plu Plazza, έρχονται να ενισχύσουν την πολιτική που η Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές της Λάρνακας υλοποιούμε για την ανάπτυξη της πόλης, μέσω μίας σειράς έργων, κάποιων εξ αυτών συγχρηματοδοτούμενων από την Κυβέρνηση και την ΕΕ, τα οποία βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, όπως μεταξύ άλλων:

Τη δρομολογούμενη απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της πόλης και τη μεταφορά τους στην περιοχή του Βασιλικού. Έχουμε προχωρήσει σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα όπου θα υπάρξει υλοποίηση απελευθέρωση για την ανάπτυξη παραλιακής έκτασης μερικών χιλιομέτρων για επενδύσεις και που θα δώσουν άλλη διάσταση στις προοπτικές ανάπτυξης της Λάρνακας».

Την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακος.

Την ανέγερση της Δημοτικής Παραδοσιακής Αγοράς.

Τη δημιουργία Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης.

Τη δημιουργία Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού.

Την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου.

Την ανάπλαση της πλατείας και τον εξωραϊσμό όψεων στο Ζουχούρι.

Ταυτόχρονα και η δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών.

Επιδεικνύουμε ευαισθησία ώστε να μην υπάρχουν προνομιούχες περιοχές και άλλες που να υστερούν.

Τα πιο πάνω είναι ενδεικτικά του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που επιδεικνύουμε ως Κυβέρνηση για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων εμπλουτίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Θέλω να υποσχεθώ ότι το με τη λήξη της θητείας μου, η Λάρνακα θα έχει την άλλη όψη που όλοι ονειρεύεστε.

Όσον αφορά το λιμάνι- μαρίνα, ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Λάρνακας, σημειώνεται πως αναμένεται οριστικά η κατάθεση της προσφοράς από τον εναπομείναντα ενδιαφερόμενο, η οποία θα τύχει αξιολόγησης από το αρμόδιο Υπουργείο.

Καταλήγοντας, επιτρέψτε μου να συγχαρώ θερμά τους δημιουργούς του εντυπωσιακού αυτού οικοδομήματος, και κάθε επιτυχία στις επιχειρηματικές σας δράσεις».

Πηγή: www.cyprustimes.com

 

Κλικς από τη χθεσινή βραδιά



Κύριες Ειδήσεις





Translate »