Breaking News

Σε έκθεση τροφίμων και ποτών στο Λονδίνο η Κύπρος


Συμμετοχή με 17 εταιρείες με την υποστήριξη του Υπουργείου Εμπορίου

Με 17 εταιρείες εκπροσωπήθηκε η Κύπρος στην IFE17, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL του Λονδίνου (19-22 Μαρτίου).

Η κυπριακή συμμετοχή έγινε με την υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Στην έκθεση συμμετείχαν οκτώ κυπριακές τυροκομικές μονάδες που παράγουν χαλούμι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και εννέα βιομηχανίες που παρουσίασαν κατεψυγμένα προϊόντα, αρτοποιήματα, ελαιοκομικά προϊόντα, αλλαντικά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα όπως χαλβάς και ταχίνι.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ευριπίδης Ευρυβιάδης, συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο Κώστα Δάφο, επισκέφθηκε τα κυπριακά περίπτερα και συνομίλησε με τους Κύπριους εξαγωγείς και με επισκέπτες της έκθεσης.

Κατά την επίσκεψή του ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεχώς αυξανόμενη παρουσία των κυπριακών προϊόντων στη Βρετανία, τόσο σε υπεραγορές όσο και σε ανεξάρτητα καταστήματα τροφίμων και για τις προοπτικές που παρουσιάζουν στη βρετανική αγορά λόγω της ποιότητας και της μοναδικότητάς τους.

Τονίστηκε επίσης η ετοιμότητα της Υπάτης Αρμοστείας να υποστηρίξει μέσω του Εμπορικού Τμήματός της τους Κύπριους εξαγωγείς στις προσπάθειες τους για περαιτέρω δραστηριοποίηση στη βρετανική αγορά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τον κυριότερο εξαγωγικό προορισμό για την Κύπρο και ειδικότερα όσον αφορά στον τομέα των τροφίμων και ποτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »