Breaking News

ΠΑΣΥΠΕ: Αποφασίζουν άλλοι για το ωράριο στο λιανεμπόριο


Συμμετοχή στον διάλογο και ενημέρωση ζητούν οι υπεραγορές

Σε έλλειψη ενημέρωσης όσον αφορά τις εξελίξεις για το ζήτημα της ρύθμισης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων αναφέρεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών (ΠΑΣΥΠΕ), αναμένοντας να κληθεί σε διάλογο προτού υπάρξει συμφωνία μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews o πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΕ, Χαράλαμπος Παπαντωνίου τονίζει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση επί του θέματος, κάνοντας λόγο για «νοοτροπία τόσο των διοικούντων (υπουργών) όσο και των βουλευτών να αποφασίζουν οι ίδιοι για κάτι που αφορά και επηρεάζει το λιανικό εμπόριο».

Ερωτηθείς κατά πόσο η πρόταση της υπουργού Εργασίας για άνοιγμα των καταστημάτων δύο Κυριακές τον μήνα κατά τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριος – Απρίλιος) βρίσκει σύμφωνο τον Σύνδεσμο, ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι αρκετά συζητήσιμη και είναι κοντά σε μία μέση λύση.

«Αυτή η πρόταση αποτελεί ένα θετικό βήμα και ως ΠΑΣΥΠΕ το βλέπουμε θετικά, αν και η λειτουργία των καταστημάτων τις δύο Κυριακές του μήνα θα προκαλέσει σύγχυση και ταλαιπωρία στους καταναλωτές», επισημαίνει σχετικά.

Από την άλλη, διερωτάται  πώς είναι σε θέση η υπουργός ή οι βουλευτές να γνωρίζουν ποιες Κυριακές βολεύουν τους καταναλωτές ή προτιμούν τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά, εξηγώντας ότι ο Σύνδεσμος θα επιθυμούσε να κληθεί σε διάλογο προτού υπάρξει τελεσίδικη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Βουλής.

Καταληκτικά, ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει ότι ο ΠΑΣΥΠΕ παρακολουθεί εναγωνίως τις εξελίξεις επί του θέματος, οι οποίες, όπως είπε, γίνονται γνωστές από τον Τύπο και όχι από τους αρμοδίους.

in-business

 


Κύριες Ειδήσεις





Translate »