Breaking News

Ανάκληση 370 Mercedes στην Κύπρο


Στην ανάκληση 370 οχημάτων προχωρά η Cyprus Import Corporation (CIC), επίσημος εισαγωγέας των Mercedes-Benz στην Κύπρο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ανάκλησης ενός εκατ. αυτοκινήτων Mercedes-Benz, εξαιτίας κινδύνου ανάφλεξης που πιθανόν να προκληθεί λόγω υπερθέρμανσης του περιοριστή ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι η μητρική Daimler AG είχε ανακοινώσει την ανάκληση των οχημάτων διεθνώς στις αρχές Μαρτίου. Η ανάκληση των εν λόγω Mercedes-Benz γίνεται καθώς ενδέχεται ο περιοριστής ρεύματος του εκκινητή (starter) του κινητήρα να υπερφορτωθεί κατά τη διαδικασία εκκίνησης και κατά συνέπεια πιθανόν να υπερθερμανθεί.Διαβάστε ακόμα: Ανάκληση Mercedes και στην Κύπρο

Οι πρώτες επιστολές που απευθύνονται στους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες των οχημάτων στην Κύπρο θα αρχίσουν να αποστέλλονται την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Η ανάκληση αφορά οχήματα τύπου Α, Β, CLA και GLA Class, ενώ οι ιδιοκτήτες δεν θα επωμιστούν το παραμικρό από το κόστος επιδιόρθωσης, η οποία θα διαρκέσει ελάχιστα.

Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να μεταφέρουν τα οχήματά τους σε ένα από τα πέντε εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Mercedes-Benz, στα οποία θα γίνει η προληπτική εγκατάσταση ασφάλειας στον περιοριστή ρεύματος του starter του αυτοκινήτου τους.

Η ανάκληση οχημάτων για λόγους ασφαλείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα τόσο για την Daimler όσο και για τον εισαγωγέα των Mercedes-Benz στην Κύπρο, ο οποίος στο παρελθόν έχει ενημερώσει τακτικά τους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για τυχόν αναγκαίες επιδιορθώσεις.

 

112


Κύριες Ειδήσεις





Translate »