Αισχροκέρδεια με ακριβά φθαρτά και φρούτα ελέω Πάσχα


Αδικαιολόγητα έχουν αυξηθεί οι τιμές σε φθαρτά και φρούτα, καθώς διανύουμε την Αγία Εβδομάδα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Σωματείου Ιδιοκτητών Φρουταριών, Πόλυ Καττάση, ο οποίος κάνει λόγο για αισχροκέρδεια σε βάρος του καταναλωτή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, “δυστυχώς και φέτος εκεί που όλα έδειχναν ότι και η 3η μεγαλύτερη εορτή του Χριστιανισμού στην Κύπρο θα ήταν φθηνή, δυστυχώς, κάποιοι μας τα χάλασαν και θα είναι ακριβότερα ακόμα και από πέρσι”.

Υπενθυμίζοντας πως, τόσο την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και την Καθαρά Δευτέρα, οι τιμές βρίσκονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ο κ. Καττάσης δηλώνει ότι είναι αδικαιολόγητη η οποιαδήποτε αύξηση στα φθαρτά και στα φρούτα, καθώς οι καιρικές συνθήκες παρέμειναν ευνοϊκές και υπάρχουν υπερποσότητες φυτειών και υπερπληθώρα κυπριακών αγροτικών προϊόντων στην αγορά.

“Οι τιμές των φθαρτών και των φρούτων ανοίγονται στη χονδρική αγορά, στη Λευκωσία”, αναφέρει και υποδεικνύοντας πως “υπάρχουν ακόμα δυο ανοίγματα τιμών την Αγία Πέμπτη και το Άγιο Σάββατο”, εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Εξέφρασε δε τη θέση πως μετά το Πάσχα οι τιμές αυτές θα πέσουν κατά πολύ και κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους από τα νόμιμα καταστήματα όπως φρουταρίες, μπακάλικα και υπεραγορές, “για να ξέρουν τι αγοράζουν και τι τρώνε”.

Σε κατάλογο προϊόντων και τιμών που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση, καταγράφεται τεράστια αύξηση στις τιμές των πλείστων φθαρτών και φρούτων, σε σύγκριση με τις τιμές που καταγράφονταν στις αρχές Μαρτίου.

Ενδεικτικά, οι τομάτες από 90 σεντ το κιλό, σήμερα πωλούνται περί τα €2.80 το κιλό και τα αγγουράκια θερμοκηπίου από 30 σεντ το κιλό πωλούνται σήμερα στα €2.30 το κιλό. Επίσης, τα κολοκυθάκια από 80 σεντ, σήμερα πωλούνται στα €3.00 το κιλό, το μπρόκολο από 90 σεντ πωλείται στα €2.30 και τα πιπέρια, αντί  €1.80 πωλείται στα  €4,00 το κιλό.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Κύριες Ειδήσεις





Translate »