Χωρίς ντους μετά την άσκηση και μόνο με ραντεβού στο γυμναστήριο (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή: alphanews.live

Χωρίς τη χρήση των αποδυτηρίων και με αποστάσεις μεταξύ των οργάνων αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσουν το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 τα γυμναστήρια, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης άρσης των περιοριστικών και απαγορευτικών μέτρων που επιβλήθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Γυμναστών Κρίστη Παναγιώτου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι επαγγελματίες του κλάδου δεν έχουν πάρει στα χέρια τους το υγειονομικό πρωτόκολλο που αναμένεται να εκδόσει ο ΚΟΑ και έκανε λόγο για πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν για επαναλειτουργία των γυμναστηρίων.

LLLL

“Σίγουρα θα υπάρχει περιορισμός στα άτομα, ένα στα δέκα τετραγωνικά, θα μπουν αποστάσεις δύο μέτρων στα μηχανήματα, απολυμάνσεις, χωρίς χρήση αποδυτηρίων. Υπάρχουν προβλήματα πρακτικά για αυτούς που έχουν το γυμναστήριο στην καθημερινότητα τους. Αν κάποιος πάει γυμναστήριο κάθε πρωί και μετά δουλειά, πως θα πάει χωρίς μπάνιο? Άτομα μεγάλης ηλικίας που πήγαιναν στο γυμναστήριο και χρειάζονταν πολύ χρόνο, τώρα θα τους χάσουμε. Υπάρχουν παγοποιημένες συνδρομές, που πρέπει να μας πουν τι θα γίνει. Γιατί εάν κάποιος έκανε συνδρομή 1η Μαρτίου, θα πρέπει να συνεχίσει για έξι μήνες. Αρα εμείς δεν θα έχουμε καθόλου εισπράξεις.”

Η κυρία Παναγιώτου επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν και το μεγάλο, επιπρόσθετο κόστος για τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων καθώς προγραμματίζεται ο περιορισμός των ομαδικών μαθημάτων εκγύμνασης και η χρήση ατομικού εξοπλισμού από τους αθλούμενους.

“Θα πρέπει να υπάρχει και χρόνος για να απολυμανθούν κρεβατάκια και εξοπλισμός, άρα αλλάζει όλο το πρόγραμμα του γυμναστηρίου και το ωράριο και ο κόσμος θα πρέπει να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα. Η προσέλευση θα πρέπει να γίνεται με ραντεβού πλέον γιατί με ένα άτομο κάθε δέκα τετραγωνικά, γιατί σε έν χώρο τριακοσίων τετραγωνικών θα υπάρχουν τριάντα άτομα ανά ώρα.”

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Γυμναστών είπε ότι οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι οι χειρότεροι για τα γυμναστήρια καθώς η αυξημένη ζήτηση παρουσιάζεται μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τον Ιούνιο.

“Μας έχουν ανοίξει την χειρότερη περίοδο και ουσιαστικά θα υπολειτουργούμε. Ελπίζουμε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο να πάνε όλα καλά και εμείς θα εφαρμόσουμε τα αυστηρά μέτρα γιατί κανένας δεν θέλει να έχει κρούσμα στο γυμναστήριο του. Και ο κόσμος πρέπει να αποφύγει εντάσεις και να κλείνει τα ραντεβού του. “

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »