Breaking News

Τροία: Έργο αμερικανικών συμφερόντων ύψους €100 εκατ. στην Πύλα


Πηγή: philenews.com

 

Πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μεγάλη επένδυση του floating scares, 200 διαμερίσματα και 117 διαμερίσματα και βίλες, κόστους 150 εκατομμυρίων ευρώ, ο Διευθύνων Σύμβουλος  – Επικεφαλής Βαλκανίων, Ελλάδας και Κύπρου του αμερικανικών συμφερόντων, αναπτυξιακού κολοσσού NCH CAPITAL INC, προανήγγειλε μέσω του «Φ», δυο νέα μεγάλα έργα που προωθεί στην Κύπρο ο διεθνής κολοσσός. 

O κ. Αντρέας Σάντης αποκάλυψε ότι η NCH CAPITAL INC, κατέθεσε ήδη αίτηση στις αρμόδιες Πολεοδομικές Αρχές για τη δημιουργία του οικισμού  «Troy», (Τροία), σε προνομιακή περιοχή νοτιανατολικά της Πύλας, με θέα προς τη θάλασσα και ημιορεινό τοπίο. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του οργανισμού, οι οικοδομικές εργασίες για τον οικισμό Τροία θα αρχίσουν αρχές του 2022, παράλληλα με τις εργασίες που θα διεξάγονται για το floating scares, διευκρίνισε ο κ. Σάντης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται το «MACKENZIE TOWER» στη Λάρνακα

Το όνομα «Troy», πρόσθεσε ο κ. Σάντης, θεωρείται ιδιαίτερα συμβολικό και παραπέμπει στην ελληνική ιστορία, αλλά και στο συμβολισμό που εμπεριέχει το γεγονός ότι η κοινότητα Πύλας είναι μια μικρή ακριτική κοινότητα που εντούτοις δεν τα βάζει κάτω, μάχεται και τα τελευταία χρόνια προοδεύει με αξιοσημείωτους ρυθμούς. Ο οικισμός «Troy» είπε ακόμη ο κ. Σάντης, θα αποτελείται από 280 διαμερίσματα και στούντιο ενός και δύο υπνοδωματίων. Παράλληλα όμως, και αυτό ίσως να είναι η ειδοποιός διαφορά του οικισμού σε σχέση με παρόμοιους χώρους στην Κύπρο, ο οικισμός «Troy» θα είναι και μια νέα Πύλα, που θα λειτουργεί ασφαλώς αρμονικά με την υφιστάμενη δομή της κοινότητας, διαθέτοντας όμως το δικό της εμπορικό κέντρο. «Καταστήματα διαφόρων κατηγοριών, εστιατόρια, καφετερίες, χώρους πρασίνου, πισίνα, γυμναστήρια, εσωτερικούς και εξωτερικούς παιδότοπους, μέχρι και φαρμακείο θα διαθέτει ο οικισμός «Troy» που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως μια νέα Πύλα, ή μια δραστική και δομημένη επέκταση τής μέχρι τώρα υφιστάμενης δομημένης κοινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάντης. Ανέφερε ακόμη, ότι τα διαμερίσματα και τα στούντιο θα είναι όλα προς πώληση, σε εξαιρετικά καλές τιμές, που να απευθύνονται και να είναι προσιτά και σε Κύπριους ενδιαφερόμενους.

Το συνολικό κόστος του πρότζεκτ αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σάντη, να κυμανθεί πέριξ των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο παρόν στάδιο το επενδυτικό ενδιαφέρον του επενδυτικού Οργανισμού NCH CAPITAL  INC, δεν εξαντλείται μόνο στα όρια της κοινότητας Πύλας, αλλά αφορά, όπως αποκάλυψε, και στη δημιουργία ενός ξενοδοχείου δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Το ξενοδοχείο θα είναι όπως υπολογίζεται δυναμικότητας περίπου 60  δωματίων. Ήδη έχει κατατεθεί αίτηση για πολεοδομική άδεια και αν όλα πάνε καλά, οι οικοδομικές εργασίες και σε αυτή την περίπτωση, θα αρχίσουν αρχές του 2022.

Στην ερώτηση μας, γιατί ο επενδυτικός οργανισμός NCH CAPITAL INC, επέλεξε την Κύπρο και την επαρχία Λάρνακας για τόσο μεγάλες επενδύσεις, ο κ. Σάντης απάντησε ότι αυτό γίνεται «επειδή η Κύπρος θεωρείται ένα νησί που διαθέτει καλές υποδομές, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, 365 μέρες σχεδόν το χρόνο ηλιοφάνεια, χρησιμοποιείται η αγγλική γλώσσα, υπάρχει αξιόπιστη Υπηρεσία Κτηματολογίου και πλήρης κατοχύρωση της ιδιοκτησίας. Επιπρόσθετα, η Λάρνακα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πόλεις, έχει τη μεγαλύτερη προοπτική και συγκριτικά τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης από τις υπόλοιπες πόλεις, ενώ η Πύλα, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η περιοχή του μέλλοντος. Πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή με υπέροχο παραθαλάσσιο μέτωπο και δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη».Κύριες Ειδήσεις

Translate »