Τρέχει το Metropolis Mall Λάρνακας


Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες για το Metropolis Mall Λάρνακας, από την εργοληπτική εταιρεία αφοί Ιακώβου που ανέλαβε την ανέγερση της μεγάλης επένδυσης της νοτιοαφρικανικής εταιρείας Acsion Ltd.

 

 

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της νοτιοαφρικανικής εταιρείας στην Κύπρο, οι εργασίες μετά την ολοκλήρωση των χωματουργικών εργασιών, έχουν περάσει με εντατικό ρυθμό στην σκυροδέτηση των θεμελίων του έργου, διότι στόχος του νοτιοαφρικανού επενδυτή είναι το Metropolis Mall να λειτουργήσει σε 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών. Δηλαδή εντός του 2021.

Το κόστος της επένδυσης η οποία αναγείρεται σε γη της Μητρόπολης Κιτίου πίσω ακριβώς από την καινούργια εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το ΚΕΝ Λάρνακας, υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα €60 εκ.

Το Metropolis Mall θα περιλαμβάνει πέραν των 100 καταστημάτων, μία υπεραγορά, ένα κινηματογράφο, εξωτερικούς χώρους και εξειδικευμένα καταστήματα καθώς και επίσης 1530 χώρους στάθμευσης.

Επιπλέον καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων θα δημιουργηθούν 750 και πλέον θέσεις εργασίας και 1,400 μόνιμες θέσεις κατά τη λειτουργία του project.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο μηχανικός του δήμου Λάρνακας, σύντομα ο δήμος θα βγει σε προσφορές για το έργο της ανάπλασης του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της πόλης το οποίο εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί από τη λειτουργία του Mall.

Για τα εν λόγω κατασκευαστικά έργα θα δαπανηθεί το ποσό των €2 εκ. που έχει καταβάλει ήδη ο επενδυτής ως αντιστάθμισμα για μετριασμό των επιπτώσεων από τη λειτουργία του Metropolis Mall, στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

 

www.stockwatch.com.cyΚύριες Ειδήσεις

Translate »