Το φιλικό προς το περιβάλλον και την κοινωνία όραμα της Hermes Airports


Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την κοινωνική της υπευθυνότητα, η Hermes Airports συνεχίζει να εστιάζει στην στρατηγική της που αφορά τη μείωση του αποτυπώματος της λειτουργίας των αεροδρομίων της Κύπρου στο περιβάλλον.  Γι’ αυτό, το προσωπικό της διαχειρίστριας εταιρίας των δυο αεροδρομίων έλαβε ένα χρήσιμο, χρηστικό και προπαντός οικολογικό πακέτο-δώρο. Ανάμεσα σε άλλα, το πακέτο περιλάμβανε μια πάνινη τσάντα, ένα επαναχρησιμοποιήσιμο θέρμο, ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι και δύο μεταλλικά καλαμάκια, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η χρησιμοποίηση πλαστικών μιας χρήσης από το προσωπικό.

 

Do something drastic, cut the plastic!

To 2019 περισσότερα από 2,500 κιλά πλαστικά μιας χρήσης χρησιμοποιήθηκαν από το προσωπικό της Hermes Airports. Ενδεχομένως, για κάποιους η ποσότητα να μην είναι σημαντική μπροστά στους εκατομμύρια τόνους που καταναλώνονται καθημερινά. Για την Hermes Airports όμως όχι. Το να χαρίσει στους υπαλλήλους του οργανισμού αντικείμενα που μπορούν να επαναχρησιμοποιήσουν, είναι η δική της, μικρή συνεισφορά στο περιβάλλον. Έτσι κι αλλιώς, η περιβαλλοντική συνείδηση δημιουργείται και αναπτύσσεται μέσα από μικρές, καθημερινές πράξεις σαν κι αυτή. Επομένως, ας παίξουμε όλοι με τους κανόνες, ας ανακυκλώσουμε και ας επαναχρησιμοποιήσουμε!

 

Σημειώσεις για τα ΜΜΕ:

  • Η Hermes Airports Ltd είναι ο διαχειριστής των δύο Διεθνών Αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κοινοπραξία απαρτίζεται από εννέα μετόχους – κυπριακές και ξένες εταιρείες. Συνολικά, διακινούνται ετησίως γύρω στα 11 εκατομμύρια επιβάτες στα Διεθνή Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • Εκτιμάται ότι για κάθε επιπρόσθετη πτήση που αφικνείται στα αεροδρόμια της Κύπρου δημιουργούνται γύρω στις 100 επιπρόσθετες θέσεις εργασίας. Συνολικά, πέραν των 18,000 θέσεων εργασίας στα δύο αεροδρόμια αλλά και στην τουριστική βιομηχανία της χώρας γενικότερα, υφίστανται και ενισχύονται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας των Διεθνών Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Μέσα από την λειτουργία των δύο αεροδρομίων, η Hermes συμβάλλει με ετήσια συνεισφορά περίπου 4% του εθνικού ΑΕΠ, καθιστώντας τους δύο αερολιμένες της Κύπρου δικαιολογημένα ως μια σημαντική κινητήρια δύναμη που βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας και στη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.
  • Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της Hermes Airports Ltd, Τηλ. +357 24 742165. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: pressoffice@hermesairports.com , Τ.Κ. 43027, 6650 Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας, Κυπριακή Δημοκρατία.


Κύριες Ειδήσεις

Translate »