Τα νέα σχέδια στήριξης και τα ωράρια καταστημάτων συζήτησε με Υπ. Εργασίας η ΠΟΒΕΚ


Τα θέματα, τα οποία έθεσε στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου σε συνάντηση που είχε μαζί της τη Δευτέρα δίνει στη δημοσιότητα η ΠΟΒΕΚ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπόμνημα που παρέδωσε στην Υπουργό Εργασίας η ΠΟΒΕΚ τα θέματα που την απασχολούν είναι η συμμετοχή της Γ.Σ ΠΟΒΕΚ στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα και στο Συμβούλιο της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού – ΑνΑΔ και η ένταξη και παραχώρηση της εφάπαξ χορηγίας στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανές επιχειρήσεις και να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Άλλα ζητήματα αφορούν την συμπερίληψη των αυτοτελώς εργαζομένων στα νέα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την περίοδο 13/6/2020-12/10/2020 και η ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματικών κλάδων με ειδικά σχέδια και προγράμματα στήριξης, όπως π.χ επιχειρήσεις στις αμιγώς τουριστικές περιοχές, ο κλάδος των ταξί και άλλοι.

Έθεσε επίσης την ανάγκη νομικής ρύθμισης των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων και ειδικότερα της αργίας της Κυριακής, τα προβλήματα των επαγγελματιών ζαχαροπλαστών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και η αναγκαιότητα στήριξης τους και το θέμα της νομικής ρύθμισης των επαγγελματιών φωτογράφων και την ανάληψη από το Υπουργείο της αρμοδιότητας εφαρμογής του υπό συζήτηση νομοσχεδίου.

«Είμαστε στη διάθεση σας για εποικοδομητικό διάλογο, συναίνεση και εξεύρεση λύσεων στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου σας», αναφέρεται στο υπόμνημα της ΠΟΒΕΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕΚύριες Ειδήσεις

Translate »