Προειδοποιητική στάση εργασίας στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας


Σε μονόωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα λιμενεργάτες και σημειωτές στα τερματικά της Eurogate Container Terminal Limassol και DP World Limassol, στο λιμάνι Λεμεσού, καθώς και στο λιμάνι της Λάρνακας.

Κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, αναφέρει ότι η στάση εργασίας (07:30 – 08:30), πραγματοποιήθηκε μετά από τρεις προειδοποιήσεις προς τους εργοδότες σε σχέση με την «αρνητική στάση τους στα αιτήματα των εργαζομένων για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που έληξε στις 31/12/2020».

«Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί», αναφέρουν οι συντεχνίες, σημειώνοντας πως δεν έχει μείνει άλλη επιλογή στους εργαζόμενους από τη δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Υπογραμμίζουν δε πως στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, πραγματοποιήθηκαν πέραν των δέκα συναντήσεων χωρίς αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα προειδοποιούν ότι τα μέτρα θα κλιμακωθούν αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις που να οδηγούν στην ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και υπογραμμίζουν πως «σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη για τη συνέχεια θα βαραίνει αποκλειστικά τους εργοδότες».

Πηγή: ΚΥΠΕΚύριες Ειδήσεις

Translate »