Ουρές και αλαλούμ σε καταστήματα: Με τεστ όσοι δεν έκαναν τρίτη δόση (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή: alphanews.live

«Σύμφωνα με τα νέα μέτρα του Υπουργείου και του Υπουργικού, παρακαλείται όπως ο χώρος εστίασης να χρησιμοποιείται από επισκέπτες οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

Χρίστος Χριστοδούλου, Πρόεδρος Παγκύπριας Εταιρείας Επώνυμων Αλυσίδων Εστίασης
«Έρχεται ο άλλος και πρέπει να του πεις φύε εν μπορώ να σε εξυπηρετήσω».

Πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου χθες, με τεράστιες ουρές έξω από πολυκαταστήματα και αλαλούμ. Από σήμερα όσοι δεν εμβολιάστηκαν με την τρίτη δόση και έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών από την δεύτερη δόση ή τη μια δόση με Τζόνσον… δικαιούνται να κυκλοφορούν μόνο με αρνητικό PCR 72 ωρών.

«Το νέο σεφ πας μετά το τρίτο εμβόλιο. Αυτό έχω δείξει. Και τα καταστήματα και την εστίαση, γιορτές έρχονται, πρέπει να αγοράσουμε δώρα, να βγούμε έξω με την οικογένεια».

«Είμαι εμβολιασμένος τρεις φορές οπόταν δικαιούμαι να κυκλοφορώ ελεύθερα».

«Βεβαίως και τα τρία και αν υπάρχει και τέταρτο και πέμπτο θα το κάνουμε. Πρέπει να προσέχουμε και την οικογένεια μας και τον άλλον τον κόσμο».

«Μπορώ να πάω όπου θέλω και να χρησιμοποιήσω και τα καταστήματα και να ταξιδέψω αν χρειαστεί, διότι έχω παιδιά στο εξωτερικό, οπόταν αντιλαμβάνεστε ότι πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά μας».

«Μετά το εμβόλιο πέρασα και Covid. Μπορώ να κυκλοφορώ άνετα παντού».

Από σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος τρόπος ελέγχου του safe pass, με τις πέντε διαφορετικές ενδείξεις μετά τη σάρωση του κωδικού QR. Πράσινο εμφανίζεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πλάνο ή έχουν νοσήσει, μπλε για PCR, κίτρινο και πορτοκαλί για rapid test, μωβ για όσους δεν έβαλαν ακόμη την τρίτη δόση και πρέπει να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ και το κόκκινο που δηλώνει ότι το πιστοποιητικό είναι άκυρο.

 

 

Αλαλούμ

Ο νέος τρόπος ελέγχου, έρχεται να περιπλέξει την ήδη περίπλοκη κατάσταση που επικρατεί μετά την απαγόρευση των ανεμβολίαστων στην εστίαση και χώρους αναψυχής. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε εμπορικά κέντρα που συνδυάζουν τα δύο.

Υπεύθυνος για την είσοδο στην εστίαση
«Τον προειδοποιούμε ότι επιτρέπεται να καθίσει, να φάει ή να πιει τον καφέ του εφόσον είναι εμβολιασμένος ή νοσήσαντας. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να βγει έξω».

Εικόνα που μιλά από μόνη της. Μέχρι χθες εάν ήσουν τυχερός ή αν ανέμενες περίπου μισή ώρα θα μπορούσες να πετύχεις τραπεζοκάθισμα, σήμερα τα διαθέσιμα καθίσματα παραμένουν άδεια.

«Είμαι ανεμβολίαστη άρα σήμερα θα κάνουμε το περίπατο μας μόνο στα καταστήματα, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, εντάξει».

Χρίστος Χριστοδούλου, Πρόεδρος Παγκύπριας Εταιρείας Επώνυμων Αλυσίδων Εστίασης
«Άδεια καθίσματα και Σαββάτο μεσημέρι συνήθως είναι η πιο μπίζι μέρα της εβδομάδας. // Ανοιχτή πρόσκληση σε όλο το Υπουργικό, να έρθουν οι Υπουργοί οι οποίοι έχουν εγκρίνει αυτά τα μέτρα να τους βάλουμε τιμής ένεκεν στην πόρτα να ελέγξουν».

Πηγή: alphanews

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »