Νέες καθυστερήσεις στην μετακίνηση των υγρών καυσίμων στο Βασιλικό – Δηλώσεις Δημάρχου και Βουλευτών [ΒΙΝΤΕΟ]


Εμπόδια στη μετακίνηση των υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας εντός των χρονοδιαγραμμάτων βάζει το θέμα της εκφόρτωσης υγραερίου στην περιοχή Βασιλικού.

 

Η Λάρνακα βρίσκεται προ του φάσματος νέων καθυστερήσεων στη μετακίνηση των υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο, στην περιοχή Βασιλικού.

Νέο σκόπελο αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο θα εκφορτώνεται το υγραέριο από τα δεξαμενόπλοια στο Βασιλικό. Αφού παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς για εγκατάσταση αγκυροβολίου, η Αρχή Λιμένων υποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο, αφού η περιοχή είναι επιρρεπείς σε θαλασσοταραχές.

Ο Δήμαρχος της Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ανέφερε ότι «πρέπει επιτέλους να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις, ώστε να μην υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις. Αν δεν ρυθμιστεί το ζήτημα κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα όλοι οι σχεδιασμοί».

Χθες εμπειρογνώμονες της Αρχής υπέδειξαν σειρά προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούνται, με τους ομολόγους τους από πλευράς εταιρειών να ζητούν διορία δύο μηνών για να επανέλθουν με απαντήσεις και αντιπροτάσεις.

«Σε δύο βδομάδες θα κληθούν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Ενέργειας και Μεταφορών για να καταθέσουν τις θέσεις τους», σημείωσε η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική θέση από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το όλο εγχείρημα».

«Η υπόθεση δεν είναι γεφύρι της Άρτας, αλλά Πύργος της Βαβέλ», σημείωσε με τη σειρά του ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικοί σχεδιασμοί, προέβλεπαν τη μετακίνηση των υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, και λόγω κορωνοϊού τέθηκε νέος ορίζοντας ολοκλήρωσης στο πρώτο εξάμηνο του 2021.Κύριες Ειδήσεις

Translate »