Νέα δεδομένα για τις πολιτογραφήσεις


Πηγή: philenews.com

Αν και η μεγάλη αλλαγή η οποία αφορούσε τα οικονομικά κριτήρια τους προγράμματος πολιτογράφησης επενδυτών τελικά αποφεύχθηκε και η αξία της αποκτηθείσας μόνιμης κατοικίας θα λαμβάνεται υπόψη στη συνολική απαιτούμενη επένδυση των 2 εκατ. ευρώ, εντούτοις, προέκυψαν μικρότερης αξίας αλλαγές στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαβατήρια: Δεν αλλάζουν τα οικονομικά κριτήρια

Συγκεκριμένα, κατά την ψήφιση των νέων κανονισμών και κριτηρίων που διέπουν το επενδυτικό πρόγραμμα εγκρίθηκε η τροπολογία που κατέθεσε ο Γιώργος Περδίκης με την οποία το ποσό εισφοράς στον ΚΟΑΓ, στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας ή στο Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αυξάνεται από τις 75χιλ. ευρώ στις 100 χιλ. ευρώ ενώ προστίθεται και η εισφορά 100 χιλ. ευρώ στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη πριν την ψηφοφορία, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου ανέφερε ότι από 30 – 40 το χρόνο, οι πολιτογραφήσεις έγιναν 700 και 800 το χρόνο, με διαδικασίες που είχαν αποτέλεσμα να διασύρεται το όνομα της Κύπρου μέχρι το Χόλιγουντ και το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνδέεται με τις αρπαχτές. Η κ. Μαύρου είπε ότι την αστόχευτη διοχέτευση αυτών των επενδύσεων, επεσήμανε το ΔΝΤ που είπε ότι ο τρόπος που εφαρμόζεται το σχέδιο απειλεί τη σταθερότητα της κυπριακής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναφερόμενος στις τροπολογίες που κατέθεσε το κόμμα του είπε ότι αυτές επαναφέρουν τους κανονισμούς όπως αυτοί κατατέθηκαν. Είπε ότι η Βουλή έχει δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει κανονισμούς και εξέφρασε την άποψη ότι είναι αντισυνταγματική η τροποποίηση τους. Πρόσθεσε ότι στη Βουλή κατατέθηκε ένα κείμενο που είχε συνοχή και αφαιρέθηκαν διατάξεις που του στερούν τη συνοχή. Ο κ. Νεοφύτου άφησε αιχμές για τον τρόπο συνεδρίας της Επιτροπής Εσωτερικών.

Με τη ψήφιση των νέων κανονισμών και της νομοθεσίας, προκύπτουν δύο σημαντικές αλλαγές: η μία αφορά στις διαδικασίες παραχώρησης των διαβατηρίων απ’ εδώ και πέρα και η δεύτερη στο ότι με τις νέες πρόνοιες της νομοθεσίας, ανοίγει ο δρόμος για να τρέξουν οι διαδικασίες ανάκλησης διαβατηρίων από τους επενδυτές για τους οποίους το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε σχετική απόφαση.Κύριες Ειδήσεις

Translate »