Εγκαινιάστηκε το Pascal Space Centre στη Λάρνακα


Με μεγάλη επιτυχία τελέστηκαν τα εγκαίνια του Pascal Space Centre στη Λάρνακα, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του PASCAL English School Λάρνακας, στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, του Υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσο, του Δήμαρχου Αραδίππου κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη, του Διευθυντή της Μετερεωλογικής Υπηρεσίας Δρ. Κλεάνθη Νικολαϊδη καθώς επίσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου.

 

Πρόκειται για έναν από τους πιο προηγμένους, εκπαιδευτικούς, διαστημικούς σταθμούς της Ευρώπης, ο οποίος επιτρέπει σε μαθητές της Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης να βιώσουν διαστημικές αποστολές, να σχεδιάσουν και να εκτοξεύσουν τον δικό τους μικροδορυφόρο στο διάστημα, καθώς επίσης και να συνομιλήσουν ζωντανά με αστροναύτες, οι οποίοι θα βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σε σύντομο χαιρετισμό, η διευθύντρια του σχολείου κ. Δέσποινα Λιόλιου και ο Director κ. Γιώργος Ανδρέου, τόνισαν την ανάγκη η κοινωνία αλλά και η κυβέρνηση να εξυπηρετούν και να υποβοηθούν πρώτα και πάνω απ’ όλα τα παιδιά. Ακολούθως, ο Δρ Νικολαΐδης, επισήμανε τη σημασία ενίσχυσης τεχνολογικής γνώσης και συνεργασίας με εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, συγχαίροντας τους μαθητές του PASCAL English School Λάρνακας και τον καθηγητή τους κ. Ελπιδοφόρο Αναστασίου, για τα αποτελέσματα που έχουν ήδη αποφέρει, όπως τη φωτογράφιση της Κύπρου σε ύψος 12 χιλιομέτρων και την εκτόξευση δεύτερου σκάφους που μετάδωσε δεδομένα στην Κίνα με ταχύτητες 100 χλμ/ώρα.

Ο Υπουργούς Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος, ευχήθηκε στη Σχολή, ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές της αποστολές, περιγράφοντας ως μεγάλη επιτυχία τη δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας με αστροναύτες στο ΔΔΣ και την εκτόξευση δορυφόρων.

O Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, σύγχαιρε και αυτός την σχολή για το υψηλό επίπεδο των εγκαταστάσεων τουPascal Space Centre και τόνισε την ανάγκη να δώσει το παρόν της η Κύπρος, σε αυτόν τον συναρπαστικό τομέα, περιγράφοντας το έργο του PASCAL, ως ζωτικής σημασίας και εκφράζοντας την επιθυμία του, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του PASCAL και άλλα σχολεία.

Εκ μέρους των τριών σχολικών ομάδων, ο κ. Ελπιδοφόρος Αναστασίου περιέγραψε το Pascal Space Centre ως το πλέον πιο προηγμένο εκπαιδευτικό διαστημικό σταθμό στην Ευρώπη, εξηγώντας εν συντομία τα επιτεύγματα που έχουν ήδη κατορθώσει  οι μαθητές του και τα σχέδιά τους για το μέλλον, τα οποία συμπεριλαμβάνουν την αποστολή ενός μετεωρολογικού δορυφόρου σε τροχιά και την εκτόξευση πυραύλου, με ώθηση vectoring.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Γνωριμίας του PASCAL English School Λάρνακας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 15:00, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον διαστημικό σταθμό και να μάθουν περισσότερα για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του, οι οποίες εντάσσονται στην κατηγορία STEM (Science, Technology,Engineering and Mathematics) και είναι ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »